Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2020

İMAMOĞLU: “GÜZEL İNSANLAR BİR ARAYA GELDİĞİNDE DÜNYAYA ÖRNEK İŞLER ÇIKAR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği iş birliği ile yenilenen Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi ve Meydanı, kurdele kesimi yerine manolya fidanı dikilerek hizmete açıldı. Açılışta konuşan İmamoğlu, “Çağdaş ortamlar, güzel meydanlar, güzel parklar ve güzel insanlar bir araya geldiğinde dünyaya örnek işler çıkar. Biz, demokrasinin en güçlü, en değerli örneklerinden birine imza atan İstanbul halkı olarak, yaşamsal olarak da dünyaya örnek olacak güzel bir geleceğe, hep birlikte imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği iş birliği ile yenilenen Nişantaşı’ndaki Abdi İpekçi Caddesi ve Meydanı, hizmete açıldı. Cadde ve meydanın açılışı için gerçekleştirilen törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek ve eski bakanlardan Ercan Karakaş ile birlikte vatandaşlar katıldı. Törende ilk konuşmaları sırasıyla Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsamettin Namlıcı, projenin mimarı Deniz Aslan ve Şişli Belediye Başkanı Keskin yaptı. Projenin gerçekleşme sürecini anlatan konuşmacılar, katkılarından dolayı İBB’ye ve Başkan İmamoğlu’na teşekkürlerini iletti.

“BAŞINDAN BERİ DESTEKLEDİK”

Konuşmasına, açılışı yapılan meydan ve caddeye adını verilen gazeteci Abdi İpekçi’yi anarak başlayan İmamoğlu, “Keşke bu tür olayları, yaşayarak değil de farklı da anabilsek. Ama ne yazık ki, katledilişiyle beraber anıyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin gazeteciliğe, özgür basın anlayışına büyük hizmeti geçmiş bir insan olarak da rahmetle anıyorum. Dolayısıyla ismine yakışır bir cadde ve bir ortam yaratılmasına dönük atılan bu adımı, başından beri destekledik” dedi.

Dayanışma ve bir arada çözüm bulma çabalarının yerel demokrasinin en önemli unsurları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu manada yerel demokrasinin, sosyal demokrat anlayışın bu güzel tanımı, bu anlayışı ortaya koyarak burada çözüm oluşturma haritası, benim için çok kıymetli. Bunların oluşması için de gerekli şartlar, koşullar var. Nedir o? Güvenilir yerel yönetim çok önemli. Güvenilir bir yerel yönetici çok önemli, başkan çok önemli. Çünkü eğer onlar yoksa, zaten başlayamazsınız o işe. Öyle olacak ki; oradaki ekosistem, ortam ona güven duysun ve beraber iş üretebilsin. İkinci aşaması; orada bulunan insanların böyle bir gönüllülüğe, böyle bir ortama hazır olmasını sağlamak ve hazır olan bir kitleyle bu süreci başlatmak. Burada ikisi, çok yan yana gelmiş” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil