Ana Sayfa Gündem, Politika 21 Eylül 2020

Akşener Cumhurbaşkanını Kurultay Kürsüsünden Eleştirdi

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı, koronavirüs salgını nedeniyle, başkentin en büyük parklarından Altınpark’ta açık havada yapıldı. Kurultay alanına delegeler, görevliler ve gazeteciler dışında davetli ya da partili alınmadı.

Kurultayda yaptığı konuşmaya  farklı toplum kesimlerini selamlayarak başlayan Akşener :“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarına selam olsun! Biz rahat uyuyalım diye, teröre göğsünü siper eden Mehmetçiğe selam olsun! Biz hastalanmayalım diye, pandemiyle gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanlarımıza selam olsun! Kendine, sözüm ona milliyetçi diyenlerin hor gördüğü, Atamın bize emaneti, cefakâr Türk tabiplerine selam olsun. 21 yıldır hakkını arayan, ama haksızlığın alasıyla muhatap olan EYT’lilere selam olsun! Cennet vatanımız, cennet kalsın diye, Kazdağları’nda, Salda’da, Cerattepe’de, zalime kafa tutan o koca yüreklere selam olsun! E tabi bir de kendini Saraya kapatıp, millete sırtını dönenler var…Milleti değil, eşi dostu zengin edenler var. İYİ Parti’nin yükselişini hasetle, kıskançlıkla izleyenler var. Milletin parasıyla sarayda sefa sürenler; size de selam olsun!” dedi

daha sonra sözlerine “Bundan 3 yıl önce, İYİ Parti’yi bu aziz millet kurdu. İYİ Parti’yi, çocuğunun okul derdine düşmüş anneler, borç batağında kaybolan babalar kurdu. İYİ Parti’yi, eve ekmek götüremeyen emekliler, geçinemeyen asgari ücretliler kurdu.İYİ Parti’yi, Ak Partili dayısı olmadığı için mülakattan elenenler, üniversite mezunu işsizler kurdu. İYİ Parti’yi hayatın her alanında horlanan, şiddet gören, öldürülen kadınlar,

oyun çağında gelin edilen, tacize, tecavüze uğrayan çocuklarımız kurdu. İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt’ler kurdu, Zaza’lar kurdu.” diyerek partinin kuruluş sürecini anlatan Genel Başkan  daha sonra  kürsüden Cumhurbaşkanı Erdoğana yüklendi .

 İktidar partisinin partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçilince “Türkiye’nin prangalarından kurtulup, ekonominin uçacağı” vaadlerinde bulunulduğunu anımsatan Akşener, tersine, sistemin ülkeyi uçuruma sürüklediğini söyledi:

“Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dedikleri bu ucube sistemi bırakın Türkiye’yi uçurmayı, her geçen gün uçuruma sürüklüyor. Bu sistem yüzünden; Mutfakta tencere kaynamıyor, Pazarda fileler dolmuyor. Bu sistem yüzünden;Türkiye’nin borcu büyüyor, geliri azalıyor, Çalışanların maaşları kuşa dönüyor. Bu sistem yüzünden; Anaların evlatları iş bulamıyor,Her gün daha fazla genç, ülkesinden umudu kesiyor. Bu sistem yüzünden; Yüzler artık gülmüyor,Dertler her geçen gün daha da büyüyor… Bu millet, bu ucube sistemi hak etmiyor!” dedi

son olarak ise ikdidara geince yapacaklarını anlatan Meral Akşener

çözümün başlangıcında “İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem” olduğunu, adresin de İYİ Parti olduğunu söyledi:

“İYİ Parti iktidarında ilk iş olarak, ülkemizi uçurumun kıyısına sürükleyen, Milletimizi yokluğa mahkum eden, bu düzeni değiştireceğiz. Kimse merak etmesin, eskiye dönmeyeceğiz. Eskinin yanlışlarının tekrar edilmediği, vesayetin olmadığı, hakimiyetin gerçekten milletin olduğu, demokrasinin tam ve kamil olarak uygulandığı, 21’inci yüzyıl Türkiye’sine yakışır bir sistemle, milletimizi buluşturacağız. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız.”

Partisinin iktidarında, ranta, kaynakların çarçur edilmesine son vererek, Türkiye’yi “düze çıkaracaklarını” belirten Akşener, “Deli Dumrul vergilerini kaldıracağız. Türk Milleti artık, geçmediği köprünün, uçmadığı havalimanlarının, gitmediği yolların parasını ödemeyecek” ifadelerini kullandı.

Pandemi nedeniyle “sosyal mesafenin korunması” uyarısında bulunan Akşener, “Ama iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemde, iktidarla millet arasında mesafe olmayacak” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil