DOLAR 32,5259 0.11%
EURO 35,0474 -0.01%
ALTIN 2.435,800,00
BITCOIN 21010680.75276%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Cübbeli Ahmet Hoca Her Konuşmasında UYARIYOR

Cübbeli Ahmet Hoca Her Konuşmasında UYARIYOR

ABONE OL
22 Eylül 2020 07:37
Cübbeli Ahmet Hoca Her Konuşmasında UYARIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2014 de habertürtürk tv Fatih Altaylının proğramında ilk olarak dile getirdiği “selefilik ” ve selefilerin silahlanması konusunu 17 ocak 2020 de Didem Arslanın sunduğu Habertürk TV de “Türkiyenin Nabzı Özel”  proğramında  tekrar dile getiren (Cübbeli) Ahmet Ünlü Hoca son olarak bu iddalarını  CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın moderatörlüğünde ekrana gelen Tarafsız Bölge programında dile getirince İçişleri Bakanlığınca açıklama geldi.

(Cübbeli) Ahmet Ünlü Hoca : O gün devlete sızmak isteyen tarikatların olduğunu ifade eden Cübbeli Ahmet,  selefi akımların da fazlasıyla yükselişte olduğunu, bunun önüne geçilmesinin gerektiğini savunup şu ifadeleri kullanmıştı;

“Şimdi 3 tane tehlike var. Cemaatlerden mutlaka istihbaratın bildiği dış güçlerden emir alan, dış güçlerle görüşen.. Amerika’yı katmıyorum. Amerika zaten belli. Rusya, Almanya ekolleri var. Şimdi bunların bulunması lazım.

KARAKOLDAN YARGITAY’A KADAR…

Karakoldan başlıyor, Yargıtay’a kadar birbirini tanıyan silsilesi var. Onlar hükümeti de tutmaz.

Selefi derneklerin mutlaka kontrol edilmesi lazım. Silahlanmanın önüne geçilmesi lazım.” deyince  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından  twetter üzerinden yapılan açıklamada, “Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir.” denilerek, “Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!