Ana Sayfa Gündem 22 Eylül 2020

Yunanlı Gazetenin Küstahlığına 83 Milyon Cevap CUMHURBAŞKANIMIZA LAF EDEMESSİNİZ

Yunanistan’da gazete adı altında yazyın yaparak yazılar yazan bir grup ne dediklerini bilmez oldu. Yunanistanda yayın yaptığını sanan  Dimokratia isimli gazetecik dün ahlaksız bir manşet ile okuyucularının karşısına çıkmıştı.

Kalemlerinin ucuna Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı nı konu ederek ahlaksızca yazı yazanlara cevap 83 milyon dan cevap ve kınama geldi

Ahlaksız gazeteye tepkiler gecikmezken Kendi hükümetlerinin sözcüsüde ilgili gazeteyi uyaran bir paylaşımda bulundu

Yunanistan hükümet sözcüsü Stelios Petsas:twetter de yaptığı paylaşımda sözde kendine gazete diyen kağıt parçasındaki yazı için  “Konuşma özgürlüğü ve basının bağımsızlığı Yunanların kalbinde yer alıyor ve Anayasa’da korunuyor. bize. Ancak bu, yabancı bir lidere saygı duyma sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. “Saldırgan dil değerlerimize aykırıdır ” dedi

Tiraj uğrna daha öncede defaeten Sık sık Türkiye ile ilgili provokatif haberlerin yer aldığı sözde gazetenin manşetinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a alçakça cümleler  sarfedilmişti

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları Yunan gazetesi ile ilgili hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.

Gazetenin sahibi, iki yazı işleri müdürü ve yayın yönetmenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan dava açılması istendi.

Dilekçede Erdoğan’ın neden hedef seçildiği şu sözlerle anlatıldı:

“Bu ifadeler dramatik bir ahlaki çöküntünün en çirkin tezahürlerinden biri. Bu aşağılık eylemin hedefi, sadece Cumhurbaşkanımızın şahsı değildir. Aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın Doğu Akdeniz’de ve Adalar Denizi’nde kararlı bir şekilde savunduğu milletimizin yüksek menfaatleridir.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çirkin manşetle ilgili re’sen soruşturma başlattı. Yunan gazetesinin sahibi ile birlikte 3 elemanı hakkında kamu davası açılacak.

Başsavcılık, Erdoğan’a yönelik hakaret içeren manşet ve haber içeriği nedeniyle gazetenin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 12, 13 ve 299. maddeleri uyarınca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil