DOLAR 32,5848 0.11%
EURO 34,9853 0.41%
ALTIN 2.429,080,26
BITCOIN 2095206-3.67083%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Emanete Fındık Vermek , Bedelsiz Satış Yapmaktır …

Emanete Fındık Vermek , Bedelsiz Satış Yapmaktır …

ABONE OL
1 Ekim 2020 07:37
Emanete Fındık Vermek , Bedelsiz Satış Yapmaktır …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, üreticinin, bedelsiz satış manasına gelen ’emanete fındık verme’ huyundan vazgeçtiğini söyledi.

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, yaptığı açıklamada, fındık hasat sezonunun bittiğini ve ticari sezonun sürdüğünü ifade etti. İlkbahar mevsimine kadar üretici için ticari faaliyetin devam edeceğini söyleyen Başaran, “İlkbahar aylarına kadar bu sezon devam edecek. Türkiye fındık üretiminde önemli bir ülke. Dünya ihtiyacının büyük kısmını sağlayan bir ülke. Tabii Türkiye’deki fındığa bağlı çalışan firmalar ve ekonomiler var. Biz üretici olarak firmaların zarar etmesini istemeyiz. Serbest piyasa şartları içinde olağan bir durum. Toprak Mahsulleri Ofisinin vermiş olduğu fiyat, üreticinin arazisinin büyüklüğüne göre geçinebileceği bir rakamın altyapısını oluşturan fiyattı. Bu fiyatların da üzerine çıkacaktır. Fiyatın artacağını düşünüyoruz. Üreticimiz de bu durumdan memnun olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Piyasada değer kaybına sebep olan ’emanet fındık’ alışkanlığının yaygın olduğunu ama bu durumun üreticinin büyük oranda kayıp yaşamasına sebep olduğunu ifade eden Başaran, “Fındık üreticisi mahsulünü emanete verme alışkanlığından vazgeçti. Bizim araştırmalarımıza göre her yıl emanete giden fındık oranı düşüş göstermekte. Emanete fındık vermek bedelsiz satış anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak:fındıktvcom

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!