Ana Sayfa Bölge, Gündem 13 Ekim 2020

İÇME SUYUNA 104 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Yaklaşık 104 milyon TL’lik bütçesi ve günlük 200.000 m³ arıtma kapasitesi ile dikkat çeken yatırımı yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu, “Haziran 2022’de hizmete girecek arıtma tesisimiz sayesinde Ortahisar ve Yomra’nın 47 mahallesine menba kalitesinde su verilecek” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, DSİ eliyle yapımına devam edilen Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. DSİ 22. Bölge Müdürü v. Dr. Emre Akçalı, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, TİSKİ Genel Müdür Yardımcıları Muhammet Mazlum ve Yılmaz Görmüş, DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcıları Olcay Çubukcu ve Deniz Kenanoğlu ve teknik personellerle birlikte şantiye binasında bir toplantı düzenleyen Başkan Murat Zorluoğlu, DSİ ve firma yetkililerinden tesis hakkında brifing aldı.

2022’DE HİZMETE GİRECEK
Trabzon için sağlıklı ve kesintisiz su temini bakımından oldukça önemli bir tesisin inşa edildiğinin altını çizen Başkan Murat Zorluoğlu, “DSİ-TİSKİ işbirliğinde yapımı devam eden Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisi inşaatı hızla sürüyor. Şu anda yüzde 10 fiziki gerçekleşme oranı ile devam tesisimiz Haziran 2022’de şehrimizin hizmetine girmiş olacak inşallah. Yaklaşık 104 milyon TL’lik bütçesi ve 200.000 m³ günlük arıtma kapasitesi ile oldukça önemli bir yatırım olan Akoluk İçme suyu Arıtma Tesisimiz hizmete girdiğinde Ortahisar ve Yomra ilçelerimizin 47 mahallesine menba kalitesinde su verilecek” dedi.

2 İLÇE 47 MAHALLEYİ BESLEYECEK
Başkan Zorluoğlu, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Hali hazırda 14’ü cazibeli, 33’ü terfili olmak üzere toplam 47 mahalleye içme suyu Esiroğlu Arıtma Tesisimizden, 90 rakımlı yerlere cazibeyle su verilirken, Akoluk Arıtma Tesisimiz ile birlikte bu yükseklik 200 metre seviyelerine çıkacak. Bu sayede Esiroğlu Arıtma Tesisinden düşük kottaki mahallelere yüksek enerji tüketen motor ve pompalar vasıtasıyla içme suyu temin edilen 33 mahalleye cazibe ile su akışı sağlanacaktır. İhtiyaç kalmayacak 23 adet terfi merkezimizi de devre dışı bırakıp, enerji, pompa ve motor bakımı bakımından yıllık yaklaşık 8,5 milyon TL gibi ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız.”

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”
Akoluk Arıtma Tesisinin yanı sıra Esiroğlu Arıtma Tesisinin de çalışır vaziyette olacağını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Böylelikle, tesislerden birinde sorun çıkması halinde şehrimizi susuz bırakmamak adına içme suyu arıtma tesislerimizi yedeklemiş olacağız. İlçelerimizi ilgilendiren grup sularının birçoğunun ihalesini yaptık, kalan yerlerin ihalesini de yapmaya devam ediyoruz. Su temini yaşanan kırsal mahallelerimize yönelik proje çalışmalarımız sürüyor. Ortahisar ilçemizin 565 kilometrelik içme suyu şebeke hattını değişiyoruz. Halkımız müsterih olsun. 18 ilçemizin 704 mahallesine sağlıklı ve sürekli su temin etmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil