DOLAR 32,5650 0.13%
EURO 34,9283 0.7%
ALTIN 2.434,590,09
BITCOIN 21722740.44675%
Trabzon
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:31

SABAHA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Bu Kez Müjdeyi Yerinden Verecek

Cumhurbaşkanı Bu Kez Müjdeyi Yerinden Verecek

ABONE OL
16 Ekim 2020 08:50
Cumhurbaşkanı Bu Kez Müjdeyi Yerinden Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Fatih sondaj gemisinin keşfettiği 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi haberinin milleti âdeta sevince boğduğunu belirterek, “Bu gemimizin hâlen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geliyor. İnşallah Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede sondaj yapan Yavuz gemisinin, bir süredir yürüttüğü çalışmayı bitirip bakım için limana yanaştığı, bakımının ardından yeni sondajlar için Akdeniz’e açılacağını ve güvenliğinin donanma tarafından sağlanacağını anlatarak, şunları kaydetti: “Aynı şekilde Oruç Reis sismik araştırma gemimiz de bakım çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden Akdeniz’deki görevine döndü. Barbaros Hayretin Paşa gemimiz ise Akdeniz’deki sismik araştırma çalışmalarına zaten devam ediyor. Avrupa Birliği ve NATO platformlarında yürütülen görüşmelerdeki sözlerini tutmayan Yunanistan’a ve Kıbrıs Rum kesimine hak ettikleri cevapları sahada vermeyi sürdüreceğiz. Ülkemizin sondaj filosuna kattığımız son gemi olan Kanuni, bakım çalışmalarının bitmesinin ardından, Karadeniz’deki görevi için yola çıktı. Önce İstanbul’a, ardından Zonguldak’a uğrayarak belirlenen sondaj sahasına ulaşacak Kanuni gemimizin faaliyetlerinden de müjdeli haberler bekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin keşfettiği 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervi haberinin milleti âdeta sevince boğduğunu belirterek, “Bu gemimizin hâlen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geliyor. İnşallah Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek, hem çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız” müjdesini verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!