Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 16 Ekim 2020

Fiatlar 30 Tl Olmadan Üretici Fındığı Satmayacak

Üreticiye oyun mu oynanıyor …

Fındık üreticilerinin fındık fiyatının yükseleceğini düşünerek fındıklarını depolarda beklettiklerini ve bu şekilde piyasayı şekillendirdiklerini söyleyen yetkililer  bunda da   üreticinin başarılı olduğunu söylediler.

Fındık hasadından beri herkesin üreticiye öneriside bu yöndeydi ” ihtiyacınız kadar satın emanete fındık vermeyin ” şimdilerde ise tüccarın küçük küçük oyunlarla sanki fındık fiatında düşüş olacakmış algısı yaratarak üreticinin elindeki fındığı ucuz fiattandan almaya çalışımaları üreticinin tepkisini çekiyor.

Ordu’da, resmi olarak  Ağustos ta başlayan fındık hasadı ve kurutma işlemleri tamamlanmasıyla. Ürünlerini kurutan üreticilerin bir bölümü mahsullerini satarken, çok sayıda üretici de fiyatların yükselmesini beklemeye başladılar . geçtiğimiz haftalarda  26,5 lira ya kadar yükselen fiatlar fındık üreticileri mutlu ederken pazara fındığını indirmeyen üreticiler ise fiyatların daha da yükseleceğinden umutluydu ama bu hafta fiatlar 25 tl bandına suni olarak gerilemesi moralleri bozdu.

Fındık üreticilerinin fiyattaki bu dalgalanmadan memnun olmadığı fiyatların ilerleyen günlerde yükselebileceğini belirterek, “Şu anda 50 randıman fındık 25 liradan işlem görüyor. bizler şu anda fiyattan memnun değiliz   üreticiler ihtiyaçları doğrultusunda fındıklarını sattı. Şu anda pazara indirilmeyen fındık ciddi oranda yüksek.Bizlerin tek gelir kaynağı fındığımız bir yıl bununla geçineceğiz dediler.

Fındık Üreticileri fındık fiatlarında  yükselme olmasını beklediklerini o güne kadar fındıkları depolarda tutmaya devam edeceklerini söylediler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil