Ana Sayfa Dünya, Gündem 17 Ekim 2020

ABD’de Yeni Başkan “Biden”

Dünyanın gözü ABD de .

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala gözler Amerikada  seçimlerin kaderini belirleyecek 8 eyalete çevrildi.

Arizona

Politico’ya göre Başkan Donald Trump’ın pandemiyi ele alışı, Arizona’da özellikle yaşlı seçmenler arasında oy kaybına neden oldu. Burada yapılan anketlere göre, Trump’ın 2016’da aldığı destek önemli oranda düşmüş durumda.

Ekim anketi, Biden’ın özellikle kalabalık Maricopa İlçesindeki Cumhuriyetçi yaşlı beyaz seçmenler arasında saygı kazandığı görülüyor.

Florida

Erken oylama bilgilerini derleyen sitenin “ABD Seçimler Projesi”ne göre, posta ve elden zarf bırakma yoluyla şimdiye kadar 17 milyon 114 bin 300 kişi oy kullandı.

Florida da erken oylamanın en fazla yapıldığı bölgelerden biri. Cumhuriyetçiler tipik olarak Florida seçimlerinde devamsız oy pusulalarının iadelerinde hafif bir üstünlüğe sahiptir. Ama bu yıl ilk defa genel seçimin bu aşamasında, Florida’daki Demokratların büyük bir farkla Cumhuriyetçileri geride bıraktığı söylendi.

Georgia

Bu yıl Georgia’daki ilginin çoğu Trump döneminde Cumhuriyetçilere karşı sertleşen, Atlanta’nın kalabalık banliyölerine yönelik. Ancak sonucu, buradaki beyaz kırsal seçmenlerin değiştirebileceği yorumları yapılıyor. Ayrıca Trump’ın desteğini artırması da söz konusu.

Michigan

Trump’ın 2016’da beklenmedik bir şekilde kazandığı Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin da bu yıl durum farklı.

Özellikle Michigan’da Trump’ın aleyhine bir hava esiyor. Daha önce buradaki beyaz işçi sınıfı arasında büyük destek gören Başkan’ın şimdilerde popülaritesi azalmış durumda. Erken oylama ve mazeretsiz gıyaben oylamaya izin veren yeni yasaların seçmen katılımını tarihi seviyelere itmesi bekleniyor.

Minnesota

Donald Trump, dört yıl önce Hillary Clinton’a karşı yaşadığı kayıptan bu yana Minnesota’ya odaklandı. Ancak Trump artık 2016’daki kadar beyaz seçmen ve bağımsızlar arasında yarışmıyor. Ayrıca seçime bir aydan daha kısa bir süre kala, Başkan’ın umutlarının azalmaya başladığı yorumları yapılıyor.

Kuzey Carolina

Uzmanlar, hızla büyüyen Mecklenburg ve Wake ilçelerinin siyasi manzarayı şekillendireceğini belirtiyor. Trump’ın zaman zaman öne geçtiği eyaletteki en kalabalık bu iki ilçenin belirleyici bir rol oynaması bekleniyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

AVRUPANIN ASLANI

AVRUPANIN ASLANI

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil