Ana Sayfa Gündem 20 Ekim 2020

Otellerde Yerli Turist Zamanı

Haberin Yıldızı-

 

Ekonominin lokomotifi olan turizm sektöründe tehlike çanları çalıyor. 2020 Mart ayı öncesinde Orta Doğu’da yaşanan gerginlik, doların dalgalı seyri, Rusya ile ‘bir dargın bir barışık’ ilişkinin getirdiği belirsizlikle yeni sezona hazırlanmıştı  turizmciler, Mart başlarında ülkemize vede özellikle karadenize nevruz tatilinde gelen ortadoğudaki turistler o dönemde yeni başlayan pandemi sebebiyle  20 binden fazla İranlı turist kafileside  turlarını iptal ettirmeside belkide bugünlerin habercisiydi bir yerde

Zeytindalı Otel Halkla İlişkiler Müdürü  Şenol Doğan Trabzon ve çevresinde bulunan Merkezi otellerin sorunları sıkıntıları ve beklentileri konuşmak üzere kendilerini ziyaret ettik Sayın Doğan konu  üzerine şunları söyledi.

” Özellikle pandemi sürecinden sonra yabancı turistlerin Şehrimize ziyaretlerinin Bir önceki dönemlere göre yüzde seksen %90 gerilediğini Bu nedenle özellikle şehir merkezinde bulunan otellerin yabancı turist en ziyade yerli turistlerin konaklayacağı misafirhanelere dönüştü.
Bu anlamda otellerimizin hareketlenmesi bu süreci en sağlıklı şekilde atlata bilmesi için aralıksız olarak Şehrimize gelip konaklamak isteyen kurum kuruluş başta olmak üzere tüm yerli turistlere Hedef olarak görüp araçlar ve iletişim halindeyiz amacımız bu süreçte müesseselerimizin en az hasarla sürece atmasıdır.
Doğan ,bu süreçte yerli turistlerimizin konaklama tercihlerinde daha ziyadesiyle hakkıyla bu işi yapmakta olan o bölgenin veya O şehrin yerel otellerini tercih etmeleri bizleri daha mutlu edeceklerdir sebebi herhangi bir şekilde ulusal bir bağlantı içerisinde olmayan diğer otellerin başka bir gelir kaynağı olmadığında gelecek olan Misafirlerimiz ile kaynak elde edebildiğimize altını çizmiştir.

Şenol Doğan Zeytindalı Otelin Hasan Taşkara tarafından Trabzon Turizmine katkı olsun amacıyla kurulduğunu Hedeflerinin ise Trabzona gelen misafirlerimizin Trabzondan güler yüzle mutlulukla ayrılmasını sağlamak olduğunu söylerken “Hasan Bey Zeytindalını hizmete açarken  bir maddi beklentisi olmadığını hedef-amaç ilişkisi doğrultusunda çalışmaya devam etmetke olduklarını söyledi bugün lerde ise artık otelin kendi kendini döndürmesinin zor olduğunu grubun diğer şirketlerinden sağlanan finansmanlarla faaliyetlerine devam etmekte olduğunuda belirtti.

Şenol Doğan son olarak bu zorlu süreçte başta ilçemize Daha sonrasında da covid-19 virüsü ile mücadele eden tüm insanlığın bir an önce kurtulup eski sağlıklı günlere dönmesini temenni etti.
Ayrıca her ne olursa olsun sürecin bitmediğini tüm kurum ve kuruluşların her ne kadar hijyen ve sağlık açısından önlemlerini alsalar da Vatandaşlarımızın Tedbiri elden bırakmamallarını söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil