Ana Sayfa Gündem, Yaşam 21 Ekim 2020

TRABZONDA EKMEĞE ZAM YOK (AMA…)

Haberin Yıldızı-

 

Geçtiğimiz hafta İstanbul Ticaret Odası (İTO) komisyonunda alınan karara göre, İstanbul’da ekmeğin kilogram fiyatı 6.25 TL’den 7.50 TL’ye çıkmıştı.

Bu Konuda bir açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı ise zammın yeni olmadığını, İTO’nun Ocak ayından beri fiilen uygulanan fiyatları tescil ettiğini belirtmesi kafaları karıştırdı eğer bu zam değilse ekmeğe zam mı gelecek Türkiye Fırıncılar Odasına göre, dünyada buğday fiyatlarında, içerde un fiyatlarında yaşanan artış fırıncıları zorluyor zam kaçınılmaz .

Peki Trabzonda durum ne ? Bu sorunun cevabını  Konunun muhatabı Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’ten alalım dedik .

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı ve TESOB Başkan Adayı Davut İlik , şu an Trabzonda bir ekmek zammı yok evet İstanbul da fiat konusunda bir güncelleme yapıldı istanbulda yapı biraz farklı bizim gibi değiller İstanbul’da şu an iki farklı ekmek fiyatı uygulanıyor. Valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı olan fırınlar kendi fiyatlarını kendileri belirliyor. güncellemede İTO ya kayıtlı fırınları kapsadı bizde ise zam farklı oluyor komisyon kararı sonrası olur alınarak zam gerçekleşiyor

Pandemi sebebi ile bir çok girdi kalemimizde fiat değişgenlikleri oldu ana kalemimiz olan un fiatları 105-110 tl (çuval) bandında iken şu anda 140-150tl(çuval) bandında seyrediyor,maya fiatlarında ise %45 oranında bir zam geldi ,elektirik fiatlarındaki zam ise  herkesin malumu her ne kadar bizleri direk etkilemese de kurdaki artış dolaylı olarak fırıncı esnafını da zor durumda bırakıyor bunlar hep bizim girdi maliyetlerimizin yükselmesine sebep olan unsurlar .Fırıncı esnafı olarak vatandaşımızın temel ihtiyaç malzemesi olan ekmeğe zam yapmayalım diye elimizi değil tüm gövdemizi  taşın altına koyduk  dayanmaya çalışıyoruz  diyen Başak Davut İlik

Frıncı  % de 100 karla çalışan bir esnaf grubu değil   şimdi de maliyetlerimize gelen % 50 lik zam bizleri çok zor durumda bırakıyor bizde istiyoruz una zam gelmesin, mayaya zam gelmesin bizlerde zam yapmayalım ama olmuyor Şu andaki durumla ilgili de yönetim kurulumuzda  çalışmalarımız devam ediyor. Girdilerimize gelen maliyetlerin tamamını hesaplayıp dosyaladık, yetkililerle dosyamızı paylaştığımızda daha geniş bir açıklama yapma imkanımız da olacaktır dedi

Sözlerine günah keçisi biz oluyoruz diye devam eden Başkan Davut İlik Ekmeğe yapılan zamlarda Kimse Tarım ülkesi olan ülkemizde una sürekli zam yapan fabrikaları sorumlu tutmazken fırıncı esnafını sorumlu tutmalarını kabul edemiyorum dedi.

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik sözlerine son verirken, şu bilinsinki Yalnız un fiyatlarında değil, tüm işletme giderlerinde bir değişiklik var. Fırıncı esnafımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her şartta ve durumda  özveri ile çalışmaya devam edecektir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil