Ana Sayfa Gündem 23 Ekim 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Markar Esayan’ın cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan için Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesinde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Meryem Ana Ermeni Kilisesine gelişinde Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılamanın ardından Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne geçti. Burada Patrik Maşalyan ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da eşlik etti.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Markar Esayan için dini törenin düzenleneceği Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Türkiye Ermenileri 85. Patriği Maşalyan ve Başrahip Tatul Anuşyan’ın öncülüğündeki ruhani kurulun yer aldığı töreni Başepiskopos Aram Ateşyan yönettiği cenaze törenine iştirak etti.

Cenaze töreninde konuşan Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan yaptığı konuşmada, törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilere teşekkür ederek, böyle bir katılımın Türk Ermenileri tarihinde ilk olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Esayan ailesine başsağlığı diledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil