Ana Sayfa Gündem, Politika 23 Ekim 2020

Hükümete Bir Desdek,Bir Eleştiri …

Haberin Yıldızı-

 

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskılarına dikkati çekerek “Uygur Türkü kardeşlerimiz hem ibadetleri hem de milli kimlikleri açısından sıkıntı içerisindeler. Doğu Türkistan’daki camilerin içinde İslam’ın Çinlileşmesi konulu panolar asılı durumda.” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “İslam’ın Fransızlaşması” ifadelerini aktaran Ahmet Kamil Erozan, hükümetin Fransa’ya hakkettiği tepkiyi gösterdiğini söyledi.

İktidarın, Fransa’yla benzer bir politika izleyen Çin’e karşı aynı duyarlılığı göstermediğini ileri süren Erozan bu durumun “iktidarın yerli ve milli duruşunu sorgulamaya” neden olduğunu iddia etti.

Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskılarına değinen Erozan, “Uygur Türkü kardeşlerimiz hem ibadetleri hem de milli kimlikleri açısından sıkıntı içerisindeler. Doğu Türkistan’daki camilerin içinde ‘İslam’ın Çinlileşmesi’ konulu panolar asılı durumda. Aynı tepkiyi neden Çin’e göstermiyorlar?” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına yönelik boykotuna da ilişkin Erozan, “İktidar ‘Yapmayın din kardeşiyiz’ diyemedi. Yoksa mesele din kardeşliği değil de Müslüman Kardeşliği mi? Bence sorun Müslüman kardeşliğinde. Çünkü iktidarın Müslüman Kardeşlerle olan aşırı yakın ilişkilerinden dolayı Suudilerin verdiği tepki, maalesef ihracatımızı olumsuz etkiliyor.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil