Ana Sayfa Gündem 24 Ekim 2020

Fındık 27 tl yi Gördü 35 tl yide Görecek

Haberin Yıldızı-

 

Üretici Birlikleri fındık üreticisini uyarıyor  üreticinin elinde fındığınızı ucuza almak isteyenlere satmayın rerolte 500 bin tonlarda oldu elinizdeki artIk fındık değil altın kıymetini bilin dediler

Fındık ilk defa bu sezon üreticiye hak ettiğini kazandıracak diyen üretici birlikleri Şu anda üreticinin elinde fındık her ne kadar  24-25 lira bandında” gitsede üreticinin fındığı piyasaya sürmeyip evinde saklaması meyvelerini kısa zamanda verecek.

Tüccarların bölge bölge nerede fındık olduğunu bildikleri için fındık toplamaya devam ettiklerini , fiyatın yükselmesi endişesine karşılık 27 liraya kadar da alım yaptıklarını görüyoruz . “Kabuklu taze fındık olarak Giresun-Ordu fındığı normal bir depolama ile 3 yıla kadar saklanabilir. Bu nedenle üretici tutabildiği kadar fındığı elinde tutuyor. Evlerinin bir odasını fındığa depo yapan bile var. Üretici artık bilinçli.emanete fındık vermiyor ,fındığının tamamınıda pazara indirmiyor yıllarca fındık üreticisini sömürenler bu sene papucun pahalı olduğunu gördüler.

Eğer Üretici günübirlik dedikodulara inanmaz  panik havasına girmez  pazara fındığı kademeli indirirse fındık fiatlarında yükseliş kacınılmaz olacaktır.

Fındık üreticisi bu sezon kendi deyimiyle ‘krallar gibi’ karşılandı. İstediği tüccarı kendisi seçen üretici, fındıkta fiyat belirleyici oldu. Öyle ki, çeşitli köylerde tüccarlar üreticinin fındığını almak için adeta bir yarışa girdi.

Okulların geç açılması, düğünlerin iptal edilmesi gibi nedenlerle üreticinin fındığını erkenden satmak zorunda kalmadığını anlatan üretici birlikleri, fındığın piyasaya bir anda yüksek montanlı inmediği için fiyatların belli bir bandın altına düşmediğini ifade etti. Fındık rekoltesinin ise, yeni sezon için tahmin edilen 665 bin tonun altında olduğunu değerlendiren üretici birlikleri, fiyat daha fazla yükselmeden sanayici ve ihracatçının alım yapmak için harekete geçtiğini söyledi. Bu nedenlerle yeni sezonda Giresun kalite fındık 26 lirayı gördü. Beklenti ise 35 lira oldu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil