Ana Sayfa Dünya, Gündem 29 Ekim 2020

Macron Hastalıklı Bir Zihniyetin Mensubu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, İslam’a yönelik çirkin açıklamalarına tepkiler devam ediyor.

İslam Ülkeleri Macronu kınayan  açıklamalar yaparken  Cumhurbaşkanı Erdoğanın Fransız malı ürünlerini boykot çağrısı yurt dışında da ses buldu.

Müslüman ülkelerin yanısıra bir tepki de eski Fransa Cumhurbaşkanı adayından geldi ,

Fransa’da eski Cumhurbaşkanı adayı, aşırı sol “Boyun Eğmeyen Fransa’nın lideri ve milletvekili Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tartışmasında destek vermeyeceğini, Macron’un durumun artık kontrolünü kaybettiğini bildirdi.

Melenchon, France Inter radyosuna verdiği mülakatta, daha önce Macron’u defalarca desteklediğini ancak artık yapabileceği bir şey olmadığını söyleyerek macrondan desdeğini çektiğini açıkladı

Rusya

Kremlin sözcüsü Peskov, “Rusya’nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu unutmayalım. Bizim ülkemizde böyle bir yayın asla yayınlanamaz” dedi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslümanların duygularını incittiğini ve İslamofobi’yi cesaretlendirdiğini vurguladı. Bununla birlikte Pakistan’daki Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak rahatsızlık iletildi.

İran

İran, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başta olmak üzere Fransız yetkililerin Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürleri savunmaları ve İslam karşıtı açıklamaları nedeniyle Fransa’nın Tahran’daki maslahatgüzarını, Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Hz. Muhammed’e yönelik hakaret ve saygısızlığın kabul edilemeyeceğini, Fransız hükümetinin Müslümanlara karşı tutumunun nefretin artmasına neden olduğunu söyleyerek kınadı

Libya

Libya’da ise  halk sokaklara çıkarak Fransa ile ekonomik ilişkilerin durdurulması ve Fransız petrol deviyle yapılan petrol anlaşmasının feshedilmesi için hükümete çağrıda bulunuldu.

Katar

Katarda’da devlete bağlı faaliyet gösteren Al Meera marketler zincirinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Milli bir şirket olarak bizler, ülkemize, inancımıza ve müşterilerimizin arzularına hizmet eden köklü geleneğimiz, adetlerimiz ve Hanif dinimizle uyumlu bir vizyon içinde çalışıyoruz.” ifadesi kullanıldı.Bu nedenle, bir sonraki bildirime kadar marketin tüm şubelerinde Fransız ürünlerinin raflardan kaldırıyoruz açıklaması yapıldı

Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ifade özgürlüğü altında karikatürlerin yayınlanmasını ve “İslam’ı terörizmle ilişkilendirme hedefindeki yanıltıcı ve ayrımcı girişimleri” kınadı.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan da “Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürleri ve İslam’ı terörizm ile ilişkilendiren her tür girişimi” kınadığını açıkladı.

Yemen, Ürdün ,Endonezya, Filistin ve bir çok ülkedi Müslümanlarda Fransaya kınayan ve ürünlerini boykot edin açıklamaları yayınladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil