Ana Sayfa Gündem 7 Kasım 2020

Fındıkta “Oyun”mu Kuruluyor ?

Haberin Yıldızı-

 

Fındıkta üreticinin beklediği fiat bir türlü piyasalara  yansımıyor .Üreticinin  fındıkta  fiatın 30 tl olması beklenirken ve dillendirilirken 26,5 tl ye çıkan fiatlar bile 22,5 lara kadar geriledi. Yükseliş olması beklenen fındıkta bu fiyat gerilemesinin fındıkta bir oyunmu var sorusu kafaları karıştırıyor.

Özellikle fındık fiyatının düşüşe geçtiği bir dönemde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın Trabzon, Giresun ve Ordu’da alıcı temsilcileri ile bir araya gelerek, TMO’nun 31 Aralık 2020 tarihinde fındık alım kampanyasını sonlandıracağı yönünde açıklamalarıda işin tuzu biberi oldu üreticiler bu açıklamanın sadece ve sadece  fındık fiyatını düşürmeye çalışanların elini güçlendirir, üreticinin ise  elini kolunu kırar, derken bir devlet kurumun başındaki kişi böyle bir açıklama yapmaması gerekirdi dediler

findiktv.com.a açıklamalarda bulunan Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar bu durumun  piyasayı elinde tutan büyük ihracatçı firmaların bir oyunu olduğunu ifade etti.

Fiyat dalgalanmasının her sene aynı dönemde uygulandığını ifade eden Bayraktar, “Fındık bugüne kadar 25 liradan satılırken son günlerde fiyatlar bir düşüyor bir çıkıyor. Bunun sebebi büyük ihracat firmaları. Tüccarın elindeki, emanetteki ve üreticideki fındığın pazara inmesi için bu oyunu oynuyorlar.” dedi.

Fiyatlar yükselirken üreticinin fındığını satmadığını ve daha da yükselmesini beklediğini bildiren Bayraktar, “Ancak bugün yapıldığı gibi suni şekilde fiyatlar düşürüldüğünde ise oluşan panik ortamında fiyatların daha da düşeceğini düşünen üreticiler fındığını piyasaya sürebiliyor. Üreticimiz bu oyuna gelmesin. Dolarla birlikte hareket eden fındık 25 liranın üzerine çıkabilir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Bayraktar, geçen sene aynı dönemde 79 bin ton olan ihracatın şu anda 48 bin 875 ton olduğuna dikkat çekerek, “Bu rakamlara göre, fiyatların düşeceğini düşünmek kesinlikle yanlış.” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil