Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 11 Kasım 2020

Berat Albayrak Varlık Fonundaki Başkan Vekilliğinden de İstifa Ettimi ?

Haberin Yıldızı-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesini kabul etmesinin ardından, önemli bir konu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa talebini kabul etti. Ancak Berat Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki başkanvekilliği görevi devam ediyor.Bu konuda bir istifa haberi açıklanmadı
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram’dan yayınladığı metinle iki gün önce istifa ettiğini duyurmuştu. Dil bilgisi hatalarıyla dikkat çeken metin üzerine 27 saat boyunca resmi açıklama gelmedi. istifa duyurusunu hükümete yakın birçok medya grubu yayınlamadı.
Ancak 27 saatin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı istifayı doğruladı. Görevine sağlık sebepleri nedeniyle devam edemeyeceğini belirten Berat Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki Yönetim  Kurulu Başkanvekilliği görevi sürüyor.
Türkiye Varlık Fonu Albayrak’ın konumunda bir değişiklik olmadığını belirtti. 2016 yılında kurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu TVF, günümüzde 8 farklı sektörden 23 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahip.
MB eski Başkanı Durmuş Yılmaz, önemli bir hatırlatma yaparak, “Sağlık nedenleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden Berat Albayrak’ın aynı gerekçelerle 33 milyar $’lık Türkiye Varlık Fonu başkan yardımcılığından da istifa etmesi gerekmez mi?” diye sordu.
Sağlık nedenleriyle Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa eden Berat Albayrak’ın aynı gerekçelerle 33 milyar $’lık Türkiye Varlık Fonu başkan yardımcılığından da istifa etmesi gerekmez mi?
Kaynak :Trendekonomi.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil