Ana Sayfa Gündem, Politika 11 Kasım 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide Lider Ülke Olacağız

Haberin Yıldızı-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Töreni’nde konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde ekonomiye ilişkin mesajlar veren Erdoğan, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarının objektif kriterlere göre verildiğini söyleyebilecek kimse çıkamaz.” dedi.

EN BÜYÜK 10 EKONOMİ ARASINA GİRME HEDEFİ

Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alması hedeflerinin altını çizen Erdoğan, bunu başaracaklarını vurguladı.

“Böyle bir iklimde, ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir?” sorusunu yönelten Erdoğan, Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon prangasıyla modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı tarihi bir mücadele verdiklerini kaydetti.

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

“İŞSİZLİK AZALIYOR”

“İşte bakın işsizlik azalmaya devam ediyor. Ülkenin zenginliğini istihdamı güçlendirerek ve refahı yaygınlaştırarak halkına dağıtamayan bir devletin varlığını sağlıklı biçimde ve uzun süre sürdürmesi mümkün değildir.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E EN BÜYÜK ARMAĞAN OLACAK”

Bunun için ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimizi, 83 milyonun tamamına teşmil ederek planlıyoruz. İnşallah bugüne kadar pek çok alanda ülkemizi hedefine ulaştırdığımız gibi ekonomide de dünyanın ilk 10’una girmesini de başaracağız, sağlayacağız. Bunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e en büyük armağan olacağını inanıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide dünyanın ilk 10 una gireceğiz #2

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TRABZONSPOR DÜNYA BASININDA

TRABZONSPOR DÜNYA BASININDA

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil