DOLAR 32,5451 -0.04%
EURO 34,9917 0.37%
ALTIN 2.425,660,11
BITCOIN 2100358-3.34913%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Başkan Zorluoğlu : Trabzonun En Büyük Sorununu Ortadan Kaldıracağız

Başkan Zorluoğlu : Trabzonun En Büyük Sorununu Ortadan Kaldıracağız

ABONE OL
13 Kasım 2020 08:22
Başkan Zorluoğlu : Trabzonun En Büyük Sorununu Ortadan Kaldıracağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzonda çok yakında içme suyu şebekesi tamamen yenilenmiş olacak dedi.

Başkan Zorluoğlu : Şu anda biz Trabzon’da Ortahisar ilçemizin içme suyu şebeke hattını bütünüyle yeniliyoruz. Bu da çok önemli bir çevre yatırımıdır. 565 kilometre içme suyu hattı bütünüyle yenileniyor. En son 30-40 sene önce döşenmiş olan bu hatların bir bölümünün artık sağlığı tehdit eder noktaya da geldiğini buradan söylemeliyim. İnşallah bu proje ile birlikte Trabzon’da 3 yıl sonra Ortahisar bölgesinde içme suyu hattı bütünüyle yenilenmiş olacak. Yine bu hatlar ile birlikte kanalizasyon hatlarımız ve yağmur yağdığında problem oluşturabilecek olan eksik yağmur suyu kanallarımız, hatlarımız da tamamlanmış olacak” diye konuştu.

2024 YILINDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR
Çalışma bittiğinde  Ortahisar’ın Esiroğlu Arıtma Tesisine bağlı tüm içme suyu şebeke ve depoları ile ana isale hatları yenilenmiş olacak.Yenileme çalışmalarının  2024 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK
Atık su arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren  Başkan Zorluoğlu, “Bizim özellikle Trabzon’da gündeme getirmek istediğimiz bir konu var. O da atık su arıtma tesisidir. Şu anda Trabzon’da atık su yani kanalizasyon birçok kişinin bildiği üzere derin deniz deşarjı yöntemi ile arıtılarak Karadeniz’e verilmektedir. Ancak artık bu çok da kabul gören ve içimize sinen bir yöntem değildir. Dolayısıyla şu anda çalışmalar için talimatı verdik ve Trabzon’da katı atık suyu ileri biyolojik sistemi ile arıtılabilecek bir atık su arıtma tesisi yapılması hususunda çalışmaları başlattık. Yer seçimi çalışmalarımız devam ediyor. Trabzon’umuza bir atık su arıtma tesisi kazandırmak istiyoruz. Bunun dışında çevreyi doğrudan ilgilendiren çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!