Ana Sayfa Gündem 13 Kasım 2020

Perdeler Hiç Kapanmasın …

Haberin Yıldızı-

 

Trabzon denince akla Trabzonspor,Hamsi ve Akçaabat Köfte geliyor akıllara ama son yıllarda hızla artan özel tiyatrolar Trabzonun spor şehri olmasının yanında bir sanat şehri olma yolunda hızla geliştiğini söylemek hiçte yanlış olmaz Trabzon Devlet Tiyatrosunun yanısıra şehirde bir çokta özel tiyatro lar var bunlardan biride 6 yıl önce perdelerini açan Trabzon Kent Tiyatrosu dur her ne kadar başlangıçta bazı sıkıntılar dan dolayı istediği başlangıcı yapamasada geçen süre zarfında Trabzon nun sanat yolunda adımlarını hızlı hızlı atarak bu günlere geldi.

Tüm dünyayı saran ve ülkemizde de 11 marttan beri artan salgın sebebiyle bulaşma riski yüksek alanlardan biri olan  Tiyatro salonlarında da kısıtlamalara gidildi salgının henüz durmaması sebebiyle perdelerini açamayan tiyatrolarımızın sorunlarıda büyümekte bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Trabzon Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Halil ibrahim Duran Salgın ile ilgili süreç tam olarak neleri getirecek bilemiyoruz ancak, duruma istinaden bizlerinde bazı çalışmaları mevcut. Özellikle İstanbul ve Ankara ‘da bulunan müzisyen ve tiyatro oyuncusu arkadaşlarımız ile istişare içerisindeyiz ve hali hazırda yapılan belli başlı projeler mevcut, fakat bu durumu ince eleyip sık dokuyarak işlemek üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz ve elbette sonunda en iyisinin olacağına inanıyoruz. Eninde sonunda tiyatro sever ile bir araya geleceğiz.dedi

 

Öncelikle haberin Yıldızı olarak sanat çalışmalarınızda başarılar diliyoruz,  hocam kent  tiyatrosu ne zaman kuruldu kaç kişilik bir ekibimiz var çalışmalarımız devam ediyor mu?

 

Teşekkür ediyoruz. Şu an, Genel Sanat Yönetmenliğini yapmakta olduğum, Trabzon Kent Tiyatrosu asıl olarak tarafımca 2014 yılında kurulmuştur. Fakat bazı aksaklık ve eksikliklerden dolayı çalışmalarımız yarım kalmıştı. O tarihten beri her daim yanımda olan ve desteğini esirgemeyen sn. Osman Karpuz ile uzun süredir yolumuza pasif olarak devam ettik. Bu esnada farklı tiyatro ekiplerinde çalışmalarım olmuştur. Fakat beklediğim desteği ve yaptığım işin karşılığını manevi olarakda olsa göremediğimi anladığımda, her zaman kalbimin bir köşesinde olan, Trabzon Kent Tiyatrosu ‘nu, sn. Mustafa Kıran hocam ve Osman Karpuzu ‘un destekleri ile, tekrar aktif hale getirmek için çalışmalara başladık. Yeniden yola çıktığımızda daha yolun başında biz üçümüzken, bir an da küçük çapta bir sosyal medya duyrusu ile inanılmaz bir sayıya ulaştık. Fakat bu sayı şu aşamada tiyatromuz için çok fazla olacağından, Trabzon Kent Tiyatrosu yönetimi ( Halil İbrahim Duran – Mustafa Kıran – Osman Karpuz ) olarak aramızda küçük çapta bir eleme yaparak sayımızı 16 kişiye indirgeyerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

 

hocam pandemi sürecinde Tüm özel amatör tiyatrolar ve profesyonel tiyatrolar ne yazık ki durma aşamasına geldi bu konu ile ilgili sizlerin düşüncesi nedir beklentileriniz nedir?

 

Elbette salgın sürecinden sadece biz değil tüm dünya etkilendi ve her şeyin başı kesinlikle sağlık. Ancak hayat durmuş ve değil ve devam ediyor. Elbette çalışmalara başlamadan önce bizlerde çok tereddüte düştük fakat Trabzon Kent Tiyatrosu yönetimi olarak 3 ay içerisinde yaptığımız yoğun toplantılar sonucu sahne alamasak dahi eğitim çalışmalarına devam etme kararı aldık. Bu sonucunun altında yatan en etkin neden ise ‘’tiyatro oyuncusu kendini geliştirmediği sürece körleşir’’ ve bizim temel amacımız en başta bu körlüğün oluşmasına ihtimal vermemek oldu. Özellikle sahne sıkıntısı çektiğimiz Trabzon ‘umuzda mevcutta çalışılabilecek olan iki sahnenin salgın sürecinden dolayı çalışmalara hâlâ kapalı olması ve imkanların kısıtlı olması ile elbette zorluk çekmekteyiz ama yine de zorla da olsa bir araya gelip bir şekilde çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımızın özveri ile yapıyoruz. Salgın ile ilgili süreç tam olarak neleri getirecek bilemiyoruz ancak, duruma istinaden bizlerinde bazı çalışmaları mevcut. Özellikle İstanbul ve Ankara ‘da bulunan müzisyen ve tiyatro oyuncusu arkadaşlarımız ile istişare içerisindeyiz ve hali hazırda yapılan belli başlı projeler mevcut, fakat bu durumu ince eleyip sık dokuyarak işlemek üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz ve elbette sonunda en iyisinin olacağına inanıyoruz. Eninde sonunda tiyatro sever ile bir araya geleceğiz.

 

hocam bu söyleşi için haberin yıldız olarak biz teşekkür ediyoruz Sizlerin eklemek istediği son sözler nelerdir?

 

Bende ekibim adına sizlere teşekkür ediyorum. Son olarak Trabzon Kent Tiyatrosu adına kente güzel şeyler katmayı planlamaktayız. Kapımız iyi niyeti olan herkese açıktır. Yetkililerden tek ricamız salgın sürecinde kontrollü sosyalleşmeye müsaade edilmesi. Tüm tiyatro severlerleri bizler çok özledik sahneyi çok özledik, en kısa zamanda tekrar buluşmak ümidi ile. Ve son olarak ‘’perdeler hiç kapanmasın.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil