Ana Sayfa Gündem, Politika 15 Kasım 2020

Kılıçdaroğlunun Seçme ve Seçilme Hakkı Kaldırılabilir …

Haberin Yıldızı-

MHP, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ‘suçu bildirmeme, Türk milletini ve devletini aşağılama, terör propagandası’ yapmakla suçladığı fezleke Meclise Geldi

MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu MHP Genel Merkezi’nde düzenledikleri basın toplantısında  , CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 2010’dan bugüne kadar olan değerlendirmelerine ilişkin hazırlanan rapor açıklamış . Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada yapılan suç duyurusu ve raporla ilgili şunları söylemişti

‘BYLOCK LİSTESİ’Nİ AÇIKLAMADI

“Kılıçdaroğlu, 120-180 arasında ByLock kullanan vekilin listesinin kendisinde olduğunu iddia etmiştir. Kılıçdaroğlu elindeki listeyi çeşitli defalar söylemesine rağmen bugüne kadar ne açıklamış ne de savcılığa teslim etmiştir.

DEMİRTAŞ ÖVGÜSÜ

Bir başka konu, Selahattin Demirtaş. Demirtaş’tan övgüyle bahsetti. ‘Niye tutukludur’ diye sormuştur. Kılıçdaroğlu’nun övgüyle bahsettiği tarihte Demirtaş’ın suçu kesinleşmiştir. Yargıtay yolunun açık olması suçu ortadan kaldırmaz.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ÇIKARILMIŞ

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI

Kılıçdaroğlu’na sorulduğunda ‘YPG için ne düşünüyorsunuz’ diye, ‘YPG kendi vatanını koruyan oluşumdur’ diyerek onları kurtuluş savaşçısı olarak görerek, terör örgütü propagandası yapmıştır. denilmişti.

MHP’nin, CHP ile HDP arasındaki ilişkilerin incelenmesi amacıyla 4 Ekim 2019 tarihinde “komisyon” kurması tansiyonun yükselmesine neden olmuş. MHP genel başkan yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun yer aldığı MHP’nin komisyonu 5 Şubat 2020 tarihinde suç duyurusunda bulunarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Suç duyurusu üzerine hazırlanan fezleke geçen haftalarda TBMM’ye geldi. Böylece TBMM tarihinde ilk kez bir partinin oluşturduğu komisyon aracılığıyla ana muhalefet lideri hakkında fezleke hazırlanmış oldu.

Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun 2014 tarihinden 2019 tarihine kadar yaptığı pek çok konuşma ve gazeteler ile televizyonlara verdiği demeçlerde suç unsuru yer aldığı ileri sürüldü.

Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun suçu ve suçluyu övme suçunu basın yoluyla işlediği gerekçesiyle hakkındaki dokunulmazlığının kaldırılmasının yanı sıra seçme ve seçilme hakkının kaldırılması da istendi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil