DOLAR 32,5593 0.02%
EURO 34,8865 -0.02%
ALTIN 2.431,340,06
BITCOIN 2110377-2.92035%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:29

SABAHA KALAN SÜRE

Dönüşüm Başlamadan Bitti…

Dönüşüm Başlamadan Bitti…

ABONE OL
21 Kasım 2020 08:51
Dönüşüm Başlamadan Bitti…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Mersin-Akçaabat-Trabzon arasında hizmet veren 291 adet minibüsü, 25+1 oturan 30 ayakta yolcu kapasiteli 40 otobüse mahallelere giden hatlarda ise 17+1 oturan ve 3 ayakta yolcu taşıma kapasiteli 25 adet minibüsün hizmet verecek gibi dönüşüm yapmak için geliştirilen proje tam bitti dönüşüm başlıyor derken yeni gelişmeler sonucunda proje çöktü.

Akçaabat ta esnaf :şartlar ağır bize böyle anlatılmamıştı olay oldu bittiye gelmesin tekrar görüşmeler yapalım evet imza attık ama tam olarak dönüşümün şartlarını getirilerini götürülerini bize anlatamadılar geldiğimiz nokta bize zarar veriyor dönüşüm durdulmalı diyorlar.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat ilçesinde hayata geçirilecek olan dolmuş modernizasyonu ile ilgili alınan kararları,  28 temmuzdaki  basın toplantısı ile vatandaşlarla ve esnafla paylaşmıştı o gün yapılan toplantıda Başkan Zorluoğlu gelinen noktayı açıklarken sürecide anlatmıştı.

Başkan Zorluoğlu’nun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Abdullah Sevim’le birlikte düzenlediği basın toplantısında :Akçaabat hattında çalışan minibüsler de tıpkı merkezdeki dolmuşlar gibi ekonomik ömrünü tamamlamış, sistemli bir şekilde çalışmıyorlar. Akçaabat bizim için çok önemli. Akçaabat’ın Trabzon metropol alanının bir parçası olduğuna ve Trabzon’la ilgili kararlar alınırken Akçaabat’ın mutlaka dikkate alınması gerektiğine inanıyorum demiş sistemi ise

Dönüşüm kapsamında olan tüm araçlar 0-3 yaş aralığında olacak,Araçların tamamı yeni, temiz ve şehre yakışan araçlar haline gelecek. Mahalle hatlarına çalışan araçlar da dahil olmak üzere tüm araçlarımız güvenli, engelsiz ve herkes için ulaşılabilir olacaktır derken yeni hat güzergahlarınıda :Kavaklı-Yıldızlı-Moloz hattını oluşturacağız. Bu hat Rahman Camii’nden başlayıp, yapılmakta olan Akçaabat çevre yolundan devam edip, Osman Baba Köprüsü ve Pulathane Bulvarı’nı takiben Yıldızlı yonca kavşağı-Akyazı Şenol Güneş Kompleksi’ni geçerek Moloz’a kadar uzanacak.  Trabzon Üniversitesi ile Münür Özkurt Kız Öğrenci Yurdu hattı ile Kavaklı Mahallesi, Franguli mevkii hatlarını kurduk. Ayrıca mevcut Akçaabat-Söğütlü-Esentepe Mahallesi hattı ise Yıldızlı TOKİ konutlarına kadar uzatıldı”diyerek açıklamıştı

Başkan Zorluoğlu, o günkü basın toplantısında dönüşümün Belediyenin değil esnafın istemesiyle olacağını söylemiş onaylandığı takdirde garantörünün ise belediye olacağını belirtmişti Başkan Zorluoğlu açıklamasında  “Akçaabat Şoförler Cemiyeti Başkanımız ve bir kısım hat sahibi esnafımız bu sistemin karşısında yer aldı ve Ortahisar’da kurulan yapının Akçaabat-Trabzon arasında da kurulmasını önerdi. Yaptığımız görüşmelerde ‘2 sistemi hat sahiplerini onayına sunalım. Çoğunluk neyi isterlerse onu yapalım’ dediler. Biz de yüzde 50’den fazlası neyi istiyorsa o sistemi uygulayalım dedik. Bu sisteme taraftar olanlar noterden muvafakatname getirsin dedik ve iki aylık bir süre öngördük. Şu ana kadar toplam sayının yüzde 62’si halk otobüsü modeline onay verdi demiş “Yeni sistem tamamıyla Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ağına entegre olan bir sistemdir. Biniş ücretleri Büyükşehir Belediyesinin şirketi olan TULAŞ’ta açılacak ayrı bir hesapta toplanacak ve bizim gözetimimiz altında hak sahiplerine aktarılacak. Dolayısıyla hiçbir hat sahibinin biz paramızı alabilir miyiz gibi bir endişeye kapılmasına mahal yoktur. Bu sistemin garantörü Büyükşehir Belediyesidir” ifadelerini kullanmış ve toplantıyı ,Şu zamana kadar destek verenlerin oranı yüzde 62 ama önümüzdeki süreçte sayının artacağına inanıyorum.

diyerek başlatmıştı.

Bu gün gelinen noktada ise dönüşümün bırakın başlamasını o gün noter aracılığı ile dönüşüm yapılsın diye imza veren esnaf bir bir noterden şimdide dönüşüm olsun diye verdikleri  imzalarını çektiklerini beyan etmeye başladılar

İmzalarını çeken esnafın 100 kişiyi geçtikleri ve sayının artmaya devam ettiği belirtiliyor,583 hak sahibinin 420 si dönüşüm için imza vermişti gelen bilgilerin Noter aracılığı ile 116 esnafın imzasını geri çektiği önümüzdeki hafta içerisinde de 100 esnafın daha imzasını çekmesi beklenildiği öğrenildi bu durumda Büyükşehir Belediye Başkanı esnafın en az % 51 nin imzası şartı gerçekleşmemiş olacak  bu durumda Akçaabatta dönüşüm duracakmı yoksa Belediye ; onay verildi dönüşüm başladı geri dönüş yok mu diyecek bunu ilerleyen günlerde göreceğiz .

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!