Ana Sayfa Gündem, Spor 27 Kasım 2020

İstatistikler Trabzonspordan Yana

Haberin Yıldızı-

 

Bu akşam Ankaragücü deplasmanında 3 puan için sahaya çıkacak olan Trabzonsporda tek hedef 3 puan almak galibiyet serisini 2 maça çıkarmak.

Rakip Ankaragücünde ise işler karışık

Bu sezon oynadığı 9 resmi maçta galibiyet yüzü göremeyen Ankaragücü, son Göztepe yenilgisi sonrası Fuat Çapa ile yollarını ayırmıştı Takımı maça, yardımcı antrenörlerden Mustafa Dalcı hazırladı. Perşembe günü yapılan idmana başkan Fatih Mert de gelip bir konuşma yaptı.Ankaragücünde ise 10 yıldır yenemediği Trabzonsporu yenerek bir çıkış yakalamak peşinde .

 

  1. Trabzonspor ile oynadığı son 14 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Ankaragücü (4B 9M), rakibini Mayıs 2010’dan bu yana mağlup edemiyor.
  2. Ankaragücü deplasmanında çıktığı son 11 Süper Lig maçının sadece birinde gol atamayan ve bu karşılaşmayı kaybeden Trabzonspor, diğer maçlarda rakip filelere en az ikişer gol gönderdi (8G 2B).
  3. Bu sezon Süper Lig’de maç kazanamayan tek takım olan Ankaragücü (2B 5M), lig tarihinde sadece iki sezon ilk sekiz karşılaşmayı galibiyetsiz geçti (2006/07 & 2011/12).
  4. Son Süper Lig maçında BB Erzurumspor’u mağlup eden Trabzonspor, Şubat 2020’den bu yana üst üste iki galibiyet alamıyor.
  5. Ankaragücü bu sezon öne geçtiği iki Süper Lig maçını da kaybetti (6 puan). Bu sezon ligde skor avantajı yakaladığı karşılaşmalarda rakiplerine daha fazla puan hediye eden tek takım Trabzonspor (8 puan).
  6. Bu sezon Süper Lig’de ceza sahası dışından en fazla gol atan üç takımdan biri olan Trabzonspor (3; Başakşehir ve Kasımpaşa ile birlikte), aynı zamanda bu şekilde en fazla gol yiyen iki ekipten biri konumunda (4; Galatasaray ile birlikte).
  7. Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son dört golün üçünü kaydeden Torgeir Borven, son dört karşılaşmanın üçünüde birer gole imza attı.
  8. Trabzonspor forması giyen Anthony Nwakaeme, Ankaragücü deplasmanında çıktığı son Süper Lig maçında 1 gol ve 1 asistle oynamıştı (Kasım 2019).
  9. Caleb Ekuban’a Süper Lig’de en fazla asist yapan oyuncu olan Abdülkadir Ömür (3), takım arkadaşının attığı son iki golü hazırlayan isimdi.
  10. Ankaragücü’ne rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybetmeyen Abdullah Avcı (3G 1B), daha önceki dokuz karşılaşmada galip gelememişti (5B 4M).

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil