Ana Sayfa Gündem, Politika 30 Kasım 2020

Ağızlarından Çıkanı Kulakları Duymuyor

Haberin Yıldızı-

 

Dün akşam bir televizyon programına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın orduya yönelik sözleri tepki çekmişti. Tank-palet fabrikasında Katar’ın ortaklığına ilişkin anlaşmayı gündeme getirirken Türk ordusu için “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. 20 milyon dolara satıldığı söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Türk ordusuna yönelik sözleri nedeniyle CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Katıldığı bir televizyon programında ‘Türk ordusu satılmış.’ diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK’nin 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil