Ana Sayfa Gündem 1 Aralık 2020

100.000 Tl Faizsiz Kredi

Ziraat Bankası 100 Bin TL. Faizsiz Hayvancılık ve Tarım Kredisi başvuruları başlıyor. 2020 yılında çiftçilerimiz için faizsiz kredi dönemi başlıyor. Sığır yetiştiriciliğinden arıcılığa, su ürünlerinden süs bitkileri yetiştiriciliğine kadar birçok sektörde üreticiye, hem yatırım hem de işletme döneminde 100 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacak.

Çiftçilere 100 Bin Lira Faizsiz Kredi Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2015 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamesi ile 2020 yılı dahil olmak üzere Sıfır faizli tarım ve hayvancılık kredisi verecek.

Tarım Bakanı  şunları söyledi; ‘30 bin lira hibeyi kendi öz sermayesi olarak kabul edelim, bunun üzerine Ziraat Bankasından 90.000-100.000′ TL. da sıfır faizli kredi verelim.’ İnşallah bunu yapacağız. ‘Hadi gelin köyümüze geri dönelim’ diyoruz. Başka çaremiz yok. Çünkü hepimiz köyü terk ettik, üretimi terk ettik. Yolları açmadan, cazibeyi oluşturmadan insanları köye götürmek mümkün mü? Altyapıyı oluşturmamız lazım. İnşallah 130 bin lira ile sürü sahibi olacaklar” dedi.

  • Geleneksel bitkisel üretim yapan işletmeler, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek. 50 bin üzeri krediler ise en az yüzde 50 oranında sübvanse (indirim) edilecek.
  • Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 2.5 milyon TL olarak belirlenmiştir.
  • Geleneksel yaygın hayvansal üretim yapan işletmeler, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullanabilecek. 100 bin TL krediler ise % 50 faiz indirim oranında sübvanse edilecek.
  • Düşük faizli kredi kullanım üst limiti ise 1.5 milyon TL olarak belirlenmiştir.
  • Bahse konu 100 bin lira faizsiz çiftçi kredisinin Ziraat Bankası tarafından yapılacağı öğrenildi. Ziraat Bankası şuan itibariyle de, çiftçilere belirli vade ve oranlarda çiftçi ve hayvancılık işletme kredileri veriyor. Koyun, keçi, sığır, manda, inek yetiştiren, et ve süt üreten çiftçiler ve üreticiler Ziraat bankasından çiftçi kredisi alabiliyor. Bu krediler çiftçinin durumuna ve yapacağı işletme tipine uygun olarak veriliyor.  Ziraat Bankası şuan çiftçi ve üreticilere IPARD kapsamında tarım kredisi ve taksitli tarım kredisi veriyor. Çiftçiye 100 bin lira faizsiz kredi paketini beklemeden, Ziraat bankası tarım kredisi başvurusu yapabilirsiniz.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar gereğince Ziraat Bankasından 100 Bin Liraya kadar sıfır faizli kredi verilirken, bu kredilerden aşağıda belirtilen oranlarda faiz alınacak.

    Sütçü etçi ve kombine sığır yetiştirmek isteyenlere 100 bin liraya kadar sıfır faizli hayvan kredisi,
    Damızlık Düve Yetiştirmek isteyenlere %75 faizli kredi,
    Küçükbaş hayvancılık için %75
    Arıcılık sektörüne yüzde 50 faiz indirimi,
    Kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliğine %25 – %50 faiz indirimi,
    Kanatlı damızlık yetiştiren çiftçilerimize %75 faizli kredi,
    Su ürünleri yetiştiriciliğinde %50 faizli kredi,
    Yaygın hayvansal üretim için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi,
    Seracılığa 100 bin liraya kadar %75 faiz indirimi,
    Yaygın bitkisel üretime 250 bin TL.’ye kadar yarı yarıya faiz indirimi,
    Yem bitkisi üretimine yüzde 75 faizli tarım kredisi,

  • Yurt içi sertifikalı fide üretimine Sıfır faizli tarım kredisi,
    Süs bitkisi üretimine %50 faiz indirimi,
    Seraların modernizasyonu için % 50 faizli kredi desteği,
    Tarımsal mekanizasyon için %75 faiz indirimi
    Traktör kredisi çekmek isteyenlere 75 bin liraya kadar %50 faiz indirimi uygulanırken, 75 bin liranın üstü için %25 faiz indirimi uygulanacak.
    Modern basınçlı sulama sistemlerine sıfır faiz,
    Arazi alımlarına %25 faiz indirimi,
    Lisanslı depoculuk yatırımlarına %50,
    Soğuk hava depolarına %50
    Tarımsal ürünlerin işlenmesine %50,
    Bu Krediler Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası aracılığı ile verilecek

                     

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil