Ana Sayfa Gündem 2 Aralık 2020

” UMD ” MÜZİK EMEKÇİLERİNE UMUT OLACAK

Haberin Yıldızı-

Genel Koordinatörlüğünü Orhan Osman  Danışmanlığını Nihan Hatipoğlu , Cihat Taşkın. Ömür Gedik ve Hakan Dedelerin yaptığı ve güçlü ekibinin yürüttüğü Usta Müzisyen Dayanışma Platformu “Müzikle Yaşıyoruz” diyen 5 bin müzik emekçisine umut kapısı olmak için büyük bir proje yürütüyor.

Salgın  sürecinde bir çok sektör gibi  müzik dünyası’da ciddi kan kaybetti, restoran, meyhane, düğün ve çeşitli müzikli mekanlar kapanınca buralarda çalışan müzisyenler de evine ekmek götüremez hale geldi. Orhan Osman ve ekibi, geçimini günlük sahne işlerinden sağlayan ve salgın nedeni ile gelirlerini  kaybeden müzik emekçileri için umut olmak adına UMD dayanışma platformunu oluşturdu.

Usta Müzisyen Platformunun geliştirdiği proje kapsamında 5000 müzisyen 50 gün , günde 10 saat çevrimiçi konser verecek. Sahnede her iki saatte bir yenilenen, orkestralar olacak.

Bu orkestralar ikişer saatlik süre ile yaklaşık 20 ayrı sanatçıya eşlik ederek toplamda hedeflenen günlük yaklaşık 100 ayrı performansı sorunsuz şekilde icra edecekler

Proje Koordinatörü Orhan Osmana projenin amacını , projede  kimlerin olduğu ve nasıl bir çalışma olacağını   sorduk .

Proje Koordinatörü Orhan Osman Yaptığı açıklamada :

Son zamanlarda yaşadığımız pandemi sürecinde, kapalı ortamlarla ilgili yasaklar nedeniyle, müzik sektöründe iş akışı neredeyse durmuş ve çok kıymetli bir iş icra eden müzisyen, sanatçı topluluğunun mesleği zora girmiştir. Hepimiz bu konuda çok hassas ve duyarlıyız. Bu süreçte alınan tedbir kararları neticesinde çalışma alanlarımız neredeyse yok olmuş, müzikli işletmeler ve restoranlar tamamen iş akışını durdurmuştur. Bu sebeple geliştirdiğimiz, en az 5000 değerli müzisyene iş kapısı açarak maddi manevi destek sağlamayı hedefleyen bir proje hazırladık.

bf56f160-0e5a-4233-b74a-e3f0a6d69ee6

Hepimiz bu konuda çok hassas ve duyarlıyız. Bu süreçte alınan tedbir kararları neticesinde çalışma alanlarımız neredeyse yok olmuş, müzikli işletmeler ve restoranlar tamamen iş akışını durdurmuştur. Bu sebeple geliştirdiğimiz, en az 5000 değerli müzisyene iş kapısı açarak maddi manevi destek sağlamayı hedefleyen projemizi tarafınıza sunmak istiyoruz.

Hazırlamış olduğumuz proje tasarısı kapsamında; ilk etapta 50 gün sürmesini planladığımız, bize sunulacak uygun etkinlik alanlarında seyircisiz olarak online gerçekleştirilecek konserlerle, profesyonel müzisyenlerin ikişer eserden oluşacak performansları dijital platformlarda canlı olarak yayınlanacaktır.
Dijital platformlardan yapılacak canlı yayınların günde 10 saat süre ile gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Sahnede her iki saatte bir yenilenen, orkestralar olacaktır. Bu orkestralar ikişer saatlik sürelerinde yaklaşık 20 ayrı sanatçıya eşlik ederek toplamda hedeflenen günlük yaklaşık 100 ayrı performansı sorunsuz şekilde icra edeceklerdir. Orkestralar için – her bir orkestra için ayrı ayrı olmak üzere – uzman teknik ekipler görevlendirilecektir. Alt yapı orkestrasının, davul, bas gitar, gitar, klavye ve perküsyondan oluşturulması planlanmaktadır. Solist enstrümanlar, başvurulara göre tüm enstrüman gruplarından (telli çalgılar, vurmalı çalgılar, nefesli çalgılar ,yaylı çalgılar ve tuşlu çalgılar) şeçilebilecektir. Ana hatlarıyla bu profesyonel enstrümanistler solistlik görevlerini üstleneceklerdir. Bu proje, ülkemizde, enstrümanına hakim ve çalışmak isteyen bir çok müzisyene ciddi anlamda nefes olacaktır. Projemize tanınmış simalar da destek vermektedir.

Projeye katılmak isteyenler www.umdsanat.com adresinden tarzlarını seçerek başvuru yapabilirler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil