Ana Sayfa Bölge, Gündem 3 Aralık 2020

Bir Sorun Daha Ortadan Kalkıyor

Haberin Yıldızı-

Kırsalda içme suyu anlamında en fazla sorunun yaşandığı Karakaya İçme Suyu Grubu’na ek kaynak sağlayacak Karlık ve Kireçhane İçme suyu İnşaatı 21 Aralık Pazartesi günü ihale ediliyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, 18 ilçenin tamamına sağlıklı içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı hizmet atağına durmaksızın devam ediyor. Bir yandan Ortahisar’ın 565 kilometrelik içme suyu hattını değiştirme çalışmalarını yürüten TİSKİ Genel Müdürlüğü diğer taraftan da şehirde içme suyu sıkıntısı yaşanan bölgeler için de çözüm getirecek işlere imza atıyor.

İHALESİ 21 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ
Özellikle yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle Karakaya İçme suyu Arıtma Tesisinden beslenen Karlık ve Kireçhane depoları, bölgenin içme suyu ihtiyacını karşılamada yetersiz kalıyordu. TİSKİ ekipleri, her ne kadar Kireçhane ve Karlık depolarına tankerlerle içme suyu takviyesi yapsa da bölgenin ihtiyaçları yeterli düzeyde karşılanamıyordu. Bu sebeple harekete geçen TİSKİ Genel Müdürlüğü, Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerine bağlı 33 mahalleyi kapsayan Karakaya Grup Suyuna ek kaynak sağlamak adına başlattığı proje çalışmalarını nihayete erdirdi. Bu kapsamdaki, ‘Ortahisar (Trabzon) İlçesi Karlık ve Kireçhane Terfi Sistemi İçme Suyu İnşaatı İşi’ 21 Aralık Pazartesi günü ihale ediliyor.

2000 METREKÜPLÜK YENİ DEPO YAPILACAK
İhalesi yapılacak olan projenin uygulanması ile; özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntılarının önlenmesi amacıyla öncelikle Kireçhane deponun ve sonrasında ihtiyaç halinde Karlık deponun terfi hatları ile beslenmesi sonucunda, Karakaya, Uğurlu, Akkaya, Aktoprak, Yeniköy, Subaşı, Gözalan, Düzyurt, Yeşilova, Bengisu, Kireçhane, Beştaş, Kutlugün, Gölçayır Mahallelerinin içme suyu ihtiyaçları daha sağlıklı şekilde karşılanabilecek. Proje kapsamında Karlık mevkiinde 2000 m³ kapasiteli içme suyu deposu yapılacak ve Kavakmeydan deposu ile Aktoprak deposu arasında olan tüm terfi hatları rehabilite edilecek.

TERFİ HATLARI İLE SU İLETİLECEK
Kavakmeydan deposundan ilave olarak 50 litre içme suyu Aktoprak deposuna, bu depodan da yapılacak 2 ayrı terfi hattı ile birlikte 20 litresinin Kireçhane deposuna, 30 litresinin de Karlık deposuna basılması mümkün olabilecek. Bu çalışma ile birlikte yapımı planlanan Karakaya Barajı Projesi tamamlandığında da geri dönüşlü cazibeli olarak bu gruptan su alan mahallelerden şehir şebekesine su verilebilecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil