Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 5 Aralık 2020

Bu İşin Sonu 2600’e Bağlanır

Haberin Yıldızı-

 

Asgari ücret zammı için gerçekleştirilen ilk toplantıda işçi temsilcisi Türk-İş’in Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Bakan Selçuk’a dikkat çeken bir soru yöneltti. Irgat, “Sayın bakanım bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü?” dedi.

2021 yılı asgari ücret zammı için komisyon ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu yıl korona tedbirleri nedeniyle bir ilk yaşanarak toplantı online olarak yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk‘un başkanlık ettiği toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil ediyor.

“ANLAŞARAK KARAR ALMAK İSTİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Selçuk “Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“BU ÜCRETLE GEÇİNMEK MÜMKÜN MÜ?”

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ise asgari ücretlilerin yaşadığı zorlu sürece dikkat çekti. Asgari ücretten vergi alınmaması gerektiğini ileten Irgat, Bakan Selçuk’a dikkat çeken bir soru yöneltti. Asgari ücretlinin zor durumda olduğunu belirten Irgat, “Sayın bakanım bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü?” diye sordu.

“İŞ VERENİ KAYIT DIŞI İSTİHDAMA YÖNELTECEK”

Irgat’ın ardından söz alan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise salgın nedeniyle işverenlerin olumsuz etkilendiğini belirterek, “Üzülerek söylüyorum ki 2021 yılı için belirlenecek asgari ücretin işverene maliyeti kayıt dışına yönelimin şiddetini de etkileyecektir. Bu uygulamaya sonuna kadar karşıyız ancak görüşmelerde bunun da dikkate alınması gerekiyor” dedi.

TARAFLARIN SORULARI YANITSIZ KALDI

Toplantı soru ve cevap şeklinde ilerlemediği için hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. Bu nedenle tarafların soruları yanıtsız kaldı.

Kaynak:haberlercom

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil