Ana Sayfa Gündem, Spor 6 Aralık 2020

İstatistikler Trabzonspor Kazanır Diyor …

Haberin Yıldızı-

Yarın akşam sivassporla karşılaşacak olan Trabzonspor istatistiklerde de önde Sivassporla  29. randevuya çıkacak olan Fırtına galibiyete yakın olan taraf
  1. Sivasspor’u konuk ettiği son beş Süper Lig maçının dördünü kazanan Trabzonspor (1M), gol atamadığı tek karşılaşmadan mağlup ayrıldı (Nisan 2018’de 0-2).
  2. Trabzonspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçının ikisini kazanan Sivasspor (1B 2M), daha önceki 15 karşılaşmanın sadece birinden galip ayrılmıştı (3B 11M).
  3. Süper Lig’de oynadığı son iki karşılaşmayı da gol yemeden kazanan Trabzonspor (1-0 vs BB Erzurumspor & 1-0 vs Ankaragücü), Aralık 2017’den bu yana üç maçlık bir seri yakalayamıyor.
  4. Bu sezon Süper Lig’de topladığı puanların en büyük bölümünü dış saha karşılaşmalarında kazanan takım Sivasspor (%89; 8/9).
  5. Süper Lig’in 2020/21 sezonunda en az gol beklentisi yakalayan takım olan Trabzonspor (7.12 xG) aynı zamanda attığı goller (12) ile yakaladığı gol beklentisi arasında pozitif anlamda en fazla fark olan ekip konumunda (4.88).
  6. Trabzonspor’un iç sahada attığı son beş Süper Lig golünün dördünde Anthony Nwakaeme’nin doğrudan katkısı var (3 gol & 1 asist). Nijeryalı yıldız, lige geldiği 2018/19’dan bu yana bordo mavili ekibin attığı 90 iç saha golünün %27’sinde pay sahibi olmayı başardı (14 gol & 10 asist).
  7. Trabzonspor orta sahası Abdulkadir Parmak, Süper Lig kariyerinin ilk golünü Ocak 2019’da Sivasspor’a atmıştı.
  8. Bu sezon Sivasspor formasıyla birden fazla Süper Lig golü atabilen tek isim Max Gradel (2). Fildişi Sahilli oyuncu, takımı adına en fazla şut çeken (18), şut pası veren (10), isabetli orta yapan (13), çalım atan (12) ve rakip ceza sahasında topla buluşan (35) isim konumunda.
  9. Sivasspor forveti Mustapha Yatabare, geçen sezon Trabzonspor’a rakip olduğu iki Süper Lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (1 gol & 1 asist).
  10. Abdullah Avcı, Süper Lig tarihinde Trabzonspor’un başında çıktığı ilk üç maçı da gol yemeden kazanan ilk teknik direktör olmak için sahaya çıkıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil