Ana Sayfa Bölge, Gündem 7 Aralık 2020

Başkan Genç: Engelliler için gönülden çalışıyoruz

Haberin Yıldızı-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Trabzon’da faaliyet gösteren engelli dernekleri ile birlikte düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Genç: Engelliler için gönülden çalışıyoruz!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Trabzon’da faaliyet gösteren engelli dernekleri ile birlikte düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda engellilere hitap eden Başkan Genç, AK Parti hükümetleriyle birlikte engelliler algısında yaşanan zihniyet dönüşümünü bir devrim olarak nitelendirdi.

“ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK”

Yapılan çalışmalar neticesinde engellilerin önündeki birçok engellin kaldırıldığına vurgu yapan Genç, “Daha önce özürlü kategorisine konularak tanımlanan engelli kardeşlerimiz cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri işe başladığında bu algı yıkıldı. Çünkü ilk olarak fiziksel ihtiyaçlardan önce, bir zihniyet değişimine, daha güzel bir tabirle bir zihniyet devrimine ihtiyaç vardı. Bunu gerçekleştirerek toplumun ötekileştirilen kısmında yer alan, hatta topluma çıkmaya hayâ eden engellilerimizin aslında zihnindeki engelleri ortadan kaldıran Cumhurbaşkanımız sayesinde artık engellilerimiz, toplumdan ayrı değil, toplumun kendisi olarak varlığını sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunun için şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü ilk önce bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç vardı. Cenab-ı Allah’ın takdiriyle doğuştan ya da sonradan engeli oluşan kardeşlerimizi ‘özürlü’ diye tanımlamak çok büyük bir yanlıştı. Bu durumu Sayın Cumhurbaşkanımız ortadan kaldırdı. Yine bu anlamda hükümetlerimiz döneminde, engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için birçok adımlar atıldı.” ifadelerine yer verdi.

“ENGELLİ OFİSLERİ KULLANIMA HAZIR”

Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için birçok proje yaptıklarını belirten Başkan Genç, bunlardan bir tanesinin de engelsiz yaşam merkezi olduğunu dile getirdi. Genç,  “Bizler de Ortahisar Belediyesi olarak bu alanda birçok çalışmalar yaptık. Sizlerle yaptığımız toplantılarda söz verdiğimiz gibi; belediyemizin bulunduğu alanda iki kesim için bir öncelik koyduk. Bunlardan bir tanesi, baş tacımız olan kıymetli şehitlerimizin kıymetli ailelerine bir ofis alanı oluşturmaktı. Bir diğeri de engelli kardeşlerimizin bir araya gelerek sohbet etmek, bir kısım ihtiyaçlarını karşılamak için ofisler oluşturmaktı. Çok şükür, bu sözü yerine getiren bir belediye başkanınız olarak karşınızda durmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hemen yanı başımızdaki ofislerimizden üç tanesini sizlerin hizmetine sunduk. Şu anda kullanıma hazır durumdalar. Diğer yandan Meydan Parkı’na işi gereği gelen engelli kardeşlerimizin bir mekâna sahip olması adına bir engelsiz yaşam merkezi kuracağımızı söylemiştik. Bunun da gereğini yerine getirdik. Meydan’da Kiler Market diye bildiğimiz alanın hemen arkasındaki bitişik mücavir alanı valimizin ve çevre bakanımızın onayıyla beraber belediyemize tahsis ettik. Projemiz zaten hazırdı. Hazır olan bu projemizi de fiilen hayata geçirerek sizin için güzel bir mekân oluşturacağız.” diye konuştu.

“DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPMA ARZUSUNDAYIZ”

Yasal mevzuata uygun olarak engellilerin belediyede istihdamı konusunda azami gayret gösterdiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle konuştu: “İşitme Engelliler Futbol Kulübümüzü belediyemiz bünyesine aldık. Çok güzel başarılara imza atıyorlar. Yine, Ampute Futbol Takımımız birinci ligden süper lige çıktı. Onlar da süper başarıya imza attılar. Hepsini kutluyorum. Daha güzel şeyler yapma arzusundayız. Bu işler dayanışmayla olur, gönülle olur. Biz bu işe gönlümüzü verdik. Bu samimiyetimizin sizde oluşturduğu karşılığın da bilincindeyim. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum. Ortahisar Belediyesi kurulduğu andan itibaren biz, bir engelli daha fazla istihdam edebilir miyiz anlayışını ortaya koyduk. İnşallah, imkânlarımız olursa bunlardan daha fazlasını sizlerle paylaşmak; daha mutlu, daha huzurlu bir Ortahisar’da yaşamak istiyoruz. Bu manada yaptığımız bütün çalışmalara gösterdiğiniz ilgiden, verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutluyoruz. İnşallah, daha engelsiz zamanlarda daha engelsiz mekânlarda, hep beraber daha mutlu bir gelecekte yaşamayı diliyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil