Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 8 Aralık 2020

FINDIKTA FİATA MÜDAHALE GELMELİ…

Haberin Yıldızı-

 

2020 fındık sezonu Cumhurbaşkanın açıkladığı taban fiat ile güzel başlamışken bugün gelinen noktada üretici kara kara düşünmeye başladı sezonun artık kapanmasına günler kala fındıktaki fiat politikası fındığını pazara indirmeyen üreticiyi zor durumda bırakmaya başladı.

Döviz kurundaki artışların sonucunda avrupa normlarında Türk fındığının fiatı ucuz kaldığı  bu konuda yetkililerin konuyla ilgili çalışmalar yapması artık  gerekli  ve fındıkta fiatın en azında 27 tl bandının altına düşmemesi gerektiğini söylüyorlar.Eylül sonunda 25 TL üzerini gören Türk Fındığı, aynı dönemde 3,22 USD üzerinden alıcı bulmasına rağmen bir ara 2,90 USD civarını gördü ve şu sıralar 22,00 – 23,50 TL aralığında alıcı bulmakta.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan,sezonun başında 25 TL’ye kadar yükselen fındık fiatlarında şimdilerde 22 TL’ye kadar düşmesi üretici adına endişe verici dedi.

Bu konuda bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Soydan  “Konuyu bir kez daha TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a aktaracağız. Bunu için hazırlıklarımızı yaptık. Hafta içinde kendisiyle görüşeceğiz. Bu şartlar altında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım tarihi uzatması gerekiyor.” şeklinde bilgi verdi.

Fındıkta sezon sonuna gelirken fiyatlardaki gerileme üreticiyi korkutuyor. Fındık üreticiler yaptıkları açıklamalarda kasım ayında bekledikleri fındık fiyatında  artışın yaşanmadığını söylediler

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil