DOLAR 32,5673 0.07%
EURO 35,0257 0.44%
ALTIN 2.426,390,16
BITCOIN 2087584-4.09957%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Başkan Zorluoğlu : HAZİRAN GELMEDEN VANAYI AÇARIZ

Başkan Zorluoğlu : HAZİRAN GELMEDEN VANAYI AÇARIZ

ABONE OL
9 Aralık 2020 09:38
Başkan Zorluoğlu : HAZİRAN GELMEDEN VANAYI AÇARIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

TİSKİ tarafından yaptırılan Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2 ilçenin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşu Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, bir büyük içme suyu projesini daha nihayete erdiriyor. Projesine 2009, yapımına ise 2012 yılında başlanan ancak türlü sebeplerden dolayı bir türlü bitirilemeyen Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi, 2021 yılının haziran ayında tamamlanıyor. Çağın gereksinimlerine cevap verecek şekilde revize edilerek 2020 yılında yeniden çalışmalara başlanılan tesiste incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

ÇEBİ: 100 YILLIK SUYU KARŞILAYACAK
Ziyaret sırasında söz alan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Proje için 2009 yılından beri çalışıyoruz. Çok uğraştık ancak bir türlü başlayamadık. Ciddi manada gecikti. Ama bugün bu tablo altında projeyi sonlandırıyoruz çok şükür. Hem tesisteki ilerlemeyi hem de sizleri de burada görmemiz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Büyükşehir Belediyemizle beraber bu tesis sayesinde Araklı ve Sürmene’nin 100 yıllık suyunu karşılayacağız inşallah. Gerek İLBANK AŞ. gerekse de Büyükşehir Belediyemiz ve TİSKİ Genel Müdürlüğümüz yetkililerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HEYECAN VEREN BİR ÇALIŞMA
İşin tamamlanması ile Araklı’nın 17, Sürmene’nin ise 11 mahallesine sağlıklı ve temiz içme suyu sağlanacağının altını çizen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “İçme suyu arıtma tesisinin yanı sıra, 1 adet mikro HES, 60 km isale hattı, 18 km şebeke hattı, 8 adet depo, 12 adet maslak ve mevcut depoların bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Çalışmalar bitme noktasına kadar geldi. Arıtma Tesisinin kapasitesi ilk etapta ciddi bir rakam olan 125 litre/saniye. Ancak ileride bu kapasite 2 katına kadar çıkartılabilecek. Araklı ve Sürmene’ye bağlı toplam 28 mahalleyi ilgilendiren bir çalışma. Recep Çebi başkanımızın da ifade ettiği gibi, Araklı ve Sürmene’nin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, ciddi manada heyecan veren bir çalışma” dedi.

HAZİRAN GELMEDEN VANAYI AÇARIZ
Firma yetkililerinin işin bitiş tarihini 20.06.2021 belirtmesinin ardından Başkan Zorluoğlu, “İnşallah haziran gelmeden burayı ziyaret edip, hep birlikte suyun vanasını açarız. Müteahhit firma ve yüklenici firmaya, Bölge Müdürümüz şahsında tüm İLBANK AŞ. yetkililerine, bu işin en başından beri layıkıyla ilgilenen TİSKİ Genel Müdürümüz ve personelime de bu manada çok teşekkür ediyorum. Yerelde de sıkıntılarımızı çözen merci olarak Araklı Belediye Başkanımız Sayın Recep Çebi’ye ve buradaki temsilcimiz olan Muhtarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!