Ana Sayfa Gündem, Politika 10 Aralık 2020

Kim Terörist Kim Değil …

Haberin Yıldızı-

Meclisteki bütçe görüşmelerinde günün tartışma konusu kim teröristir ? Alaattin Çakıçıyla Mahir çayanı karşılaştıran vekiller teröristleri yine yanlış adreslerde aramaya çalıştılar

Meclis’te Alaattin Çakıcı ve Mahir Çayan üzerinden başlayan tartışmalar, tansiyonun yükselmesine neden oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda Adalet, Hazine ve Maliye ve Milli Savunma Bakanlıkları ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Görüşmeler sırasında MHP’li ve CHP’liler arasında Mahir Çayan-Alaattin Çakıcı tartışması yaşandı.

MHP Grubu adına söz alan Tokat milletvekili Yücel Bulut’un Mahir Çayan ile ilgili sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç itiraz etti.

12 EYLÜL VURGUSU

Özkoç, Bulut’un konuşmasının 12 Eylül öncesi evlatları birbirine kırdıran konuşmanın temeli olduğunu belirterek, “Hatibin konuşması Türkiye Büyük Millet Meclisinde, şu anda bütçenin görüşüldüğü bir ortamda, birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde konuşurken 12 Eylül öncesi birbirimizle Türkiye’de yaratılan kavganın temellerine kurşun sıkılan konuşmanın da tam da kendisidir” şeklinde konuştu.

 

“ALAATTİN ÇAKICI DEĞİL MAHİR ÇAYAN TERÖRİSTTİR”

MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay da Özkoç’un sözlerine cevap verdi.

Akçay, “12 Eylül öncesi birtakım hadiselere atıfta bulunuyor, yalnız kendisiyle de çelişkiye düştüğünü hatırlatmak isterim. Mahir Çayan için 2020 yılında kanun teklifi vermek 12 Eylül öncesi silahlı terör örgütlerinin mücadelesini veya 2012 günümüze taşımak demektir.

Bir hakikat vardır, Alaattin Çakıcı terörist değildir. Fazlasıyla, yirmi yıl cezaevinde kalmak suretiyle çekmiştir cezasını ne suç işlemişse. Hâlâ bunun, sanki nefes aldırmayacak, su içirmeyecek hâlde birtakım aleyhine propagandalarla tahriklerini yapan da Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Şimdi, Alaattin Çakıcı terörist değildir ama Mahir Çayan teröristtir” diye konuştu.” açıklamalarında bulundu.

Meclis te Alaatin Çakıcı üzerinden sert tartışma yaşandı #1

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN BAŞIDIR”

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Alaattin Çakıcı’yla ilgili ‘Eli silah tutan herkese karşıyız’ dediklerini hatırlatarak, “Alaattin Çakıcı’nın eli silah tutmuştur. ‘Adam öldüren herkese karşıyız’ diyorlar; Alaattin Çakıcı, adam öldürmüş ve adam öldürtmüştür. Öyle biz mafyadan korkarak, mafyaya baş eğerek devleti yönetemeyiz, mafyayla birlik olup devleti yönetemeyiz. Alaattin Çakıcı terör örgütlerinin kendisi, başıdır, mafyanın da başıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil