DOLAR 32,5511 0%
EURO 34,8662 -0.06%
ALTIN 2.436,830,29
BITCOIN 2111395-2.79667%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:29

YATSIYA KALAN SÜRE

Yaşasın Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği

Yaşasın Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği

ABONE OL
10 Aralık 2020 13:38
Yaşasın Türkiye-Azerbaycan Kardeşliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Ermenistan işgali altındaki toprakların tarihi bir zaferle kurtarılarak yeniden Azerbaycan’a kazandırılması askeri geçit töreni ile kutlanıyor. Bakü’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk askerinin katılımıyla Zafer Geçidi Töreni düzenleniyor.

Azerbaycan, başkent Bakü’deki Azadlık Meydanı’nda bugün Dağlık Karabağ zaferini askeri geçit töreni ile kutluyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı. Erdoğan tören öncesi, mevkidaşı İlham Aliyev’le birlikte Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Erdoğan dün Bakü’ye hareket etmeden önce, “Bakü’de düzenlenecek zafer törenlerine iştirak ederek Azerbaycan halkının sevincine ortak olacağız. Azerbaycan’ın kazandığı zafer işbirliğimizin daha da ilerletilmesine zemin hazırlamıştır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azadlık Meydanı’ndaki törene katıldı.

Zafer Geçidi Töreni’nde konuşma yapan Aliyev, Türkiye’nin desteğine işaret ederek, Ermenistan ordusunun diz çöktüğünü söyledi. Aliyev, 44 gün boyunca sürekli ilerleme kaydettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“KARDEŞİM ERDOĞAN…”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert açıklamaları Azerbaycan halkını çok sevindirdi. Kardeşim Erdoğan, ‘Bu muharebede Azerbaycan haklıdır, Azerbaycan tektir’ demiştir. Birlikte zafere ortak olurken, bütün dünyaya da bunu gösteriyoruz. Vatan muhaberesinin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin desteğini hissettik.

Ben ‘Biz güç topluyoruz’ demiştim, bu gücü topladık. Bugün biz kahraman halk gibi bu bayramı düzenledik. Azerbaycan ordusunda 1 firar bile olmuyor. Azerbaycan halkı büyüklüğünü gösterdi. Birlik, irade, milli ruh sergileyerek tarihi gücümüzü gösterdik. Demir yumruk ile düşmanın başını ezdik. Kelbecer, Laçın ve Ağdam’ı tek kurşun atmadan aldık.

“İSTİHKAMLARI YARARAK GEÇTİK”

44 gün boyunca bir gün bile geri çekilme olmadı. İstihkamları yararak geçtik. Biz haklıydık, hak ve adalet bizim tarafımızdaydı. Ermenistan ordusu diz çöktü ve toprak bütünlüğümüzü, savaş meydanında kazanarak sağladık.

“DÜNYA GÖRDÜ”

Karabağ Azerbaycan’dır ve bugün dünya Karabağ’ın Azerbaycan’ın olduğunu gördü. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği.”

Kaynak:qha.com.tr.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!