DOLAR 32,5593 0.02%
EURO 34,8865 -0.02%
ALTIN 2.431,340,06
BITCOIN 2110377-2.92035%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:29

SABAHA KALAN SÜRE

BU NASIL DİN KARDEŞLİĞİ …

BU NASIL DİN KARDEŞLİĞİ …

ABONE OL
13 Aralık 2020 13:30
BU NASIL DİN KARDEŞLİĞİ …
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran’dan Türk mallarına boykot çağrısı

Türkiye ile İran arasında yaşanan şiir gerginliği sonrası İranlılar sosyal medya hesaplarından Türkiye’ye yönelik boykot kampanyası başlattı.
Her fırsatta Türkiye ile komşuluk ilişkilerinin iyi olduğuna dikkati çeken İranlı yetkililer  söz konusu ilişkilerin kardeşlik ve samimiyet esasına dayalı olduğunu ifade ediyorlardı.Şimdi ise ermeni diasporasına hizmet eden bir anlayış içine girmeleri Türk makamlarınca tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla önceki gün Azadlık Meydanı’nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’nde Şair Bahtiyar Vahapzade’nin “Topraktan pay olmaz” şiirinden bir bölüm okudu.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a okuduğu şiir nedeniyle tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zarif, şiire karşılık “Kimse Erdoğan’a, Bakü’de yanlışlıkla okuduğu şiirin, Aras Nehri’nin kuzey bölgelerinin İran’ın ana topraklarından zorla ayrılmasıyla ilgili olduğunu söylememiş!O, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin egemenliğine karşı konuştuğunu fark etmedi mi acaba? Kimse Aziz Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz.” ifadelerini kullandı.

İRANLILAR BOYKOT KAMPANYASI BAŞATTI

Yaşanan bu gerginlik sonrası İranlılar sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye’ye yönelik boykot kampanyası düzenledi.

“Boykot Türkiye” adlı kampanyanın görselinde İranlılar, Türk mallarını ve barkotlarını yayınlayarak “1.5 milyon Ermeninin soykırımını kabul etmek ve Türkiye’den mal, seyahat ve eğlence alımını yasaklamak, halkın abartısına cevap olacaktır. Kuzey İran’ın dönüşü çok yakın.”ifadeleri yer aldı.

İran dan Türk mallarına boykot çağrısı #1

Kaynak:Ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!