Ana Sayfa Bölge, Gündem 19 Aralık 2020

BAŞKAN ZORLUOĞLU ORDU’DA

Haberin Yıldızı-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve Ordu arasındaki iş birliği çalışmalarını artırmak üzere Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e ziyarette bulundu. Başkan Zorluoğlu, Vali Sonel ve Başkan Güler’le birlikte Trabzon ve Ordu iş birliğinde yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirdi.

 

HER ALANDA İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRMALIYIZ

Başkan Zorluoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Ordu bizim ve tüm Karadeniz için çok önemli bir şehir olmasının ötesinde, ateş komşumuzdur. İhtiyaç duyduğumuz her zaman desteğini de aldığımız, çok güzel bir şehir. Tabi sizin gibi çok tecrübeli, bakanlık yapmış bir büyüğümüzün burada Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ayrı bir ehemmiyeti var. Arzumuz Trabzon’la Ordu arasında her alanda iş birliğini, dayanışmayı artıracak mekanizmaları oluşturmak ve bölgesel kalkınma perspektifini tüm bölge illeri için ortaya koyacak, bir anlayışla çalışmak. Bu manada Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iki büyük şehri olarak bir inisiyatif başlatabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

YENİ ADIMLAR ATMALIYIZ

Trabzon ve Ordu olarak ortak tarihi paylaştıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Ordu’dan bir ekip ziyaretime gelmişti. 1. Dünya Savaşı yıllarında bu bölgeden ve Trabzon’dan yola çıkıp da batıya doğru giden insanlarımızın bir bölümü maalesef şehit olmuşlar. Yine buradan aynı yıllarda bizim Of bölgesinde bir ‘Ordu Taburu’ ismiyle bilinen bir milli kurtuluş mücadelesine katılan kahramanlarımız var. Onlarla ilgili bir proje üzerinde konuştuk. Tabi bunlar küçük nüanslar ama önemli. Çünkü aynı ortak tarihi paylaşıyoruz. O bakımdan bu ilişkimizi çok daha ileriye taşımamız gerektiğine inanıyorum. Sadece kültürel alanda değil, aynı zamanda ekonomik anlamda, son yıllarda her iki şehir için çok kıymetli hale gelen turizm, yine stratejik tarım ürünlerimiz anlamında da bölgesel bir bakış açısıyla her iki şehrin hatta bölgenin menfaatini maksimize edecek adımları, yerelden başlayarak atmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yerel yönetimler, artık yerel kalkınmanın da en önemli unsurları haline geldi. Bu bakımdan bizler şehirlerimizde kalkınmanın da lideri pozisyonunda olan yöneticileriz. O manada inşallah şimdiye kadar attıklarımıza ilave olarak yeni adımlar atacağımıza inanıyorum. Ev sahipliğiniz için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜLER: TRABZON BİZE ÖRNEK OLDU

Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Çok sevdiğimiz arkadaşımızın tecrübeleri, hem Trabzon’a hem de bize önemli katkılar sunacak. Sayın Zorluoğlu’nun başarıları ile gurur duyuyoruz. Trabzon zaten bizim için kültürel açıdan, tarihi açıdan, sosyal açıdan bölgedeki liderliği açısından çok önemli bir şehir. Hepimiz Trabzon’dan Trabzon’u da aşan başarılarından dolayı hep iftihar ediyoruz. Zaten şehzadeler şehri. Dolayısıyla Trabzon’a komşu olmak bizim için bir gurur. Bize örnek bir şehir. Ordu’da lise yokken Trabzon Lisesi’nde okumuşlar. Dolayısıyla Trabzon önceden beri İdmanocağı, İdmangücü ve Trabzonspor ile hep bize de örnek oldu. Çok güzel sportif faaliyetlerimiz ve kültürel çalışmalarımız oldu. İftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz bir şehir” diye konuştu.

 

GÜLER: GÜZEL İŞLERE İMZA ATTIK

Birlikte güzel işlere imza atıldığını da ifade eden Başkan Güler, “Hem DOKA hem DOKAP’la birlikte güzel çalışmalarımız, güzel iş birliklerimiz oluyor. Onun dışında da biraz önce bahsettiğiniz her iki konu için arkadaşlarımız da çok istekliler. Bu aynı zamanda bizim tarihe karşı bir vefa borcumuz. Onları mutlaka geleceğe taşımamız lazım. Büyük göçler olmuş, görev icabı çalışmalar olmuş, onları da böylece anmış oluyoruz. Ayrıca Trabzon’la yapacağımız turistik, kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz var. Zaten hepimiz aynı bölgede, aynı denizin sahilinde bulunuyoruz. Onun için birlikte yapacağımız çalışmaları, sık sık bir araya gelerek konuşma imkanımız olacaktır. Nazik teşrifleriniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SOMEL: TRABZON’UN ÖNEMİ AYRI

Başkan Zorluoğlu daha sonra Ordu Valisi Tuncay Sonel ile bir araya geldi. Başkan Zorluoğlu ve Vali Sonel, Trabzon ile Ordu arasında yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Başkan Zorluoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Sonel, “Trabzon’un benim için ayrı bir önemi vardır. Şu anda iki şehir arasında yapılacak çalışmalar, beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sayın Zorluoğlu’na ziyareti nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Öte yandan Ordu temaslarını tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da görev yaparken Giresun’a tayini çıkan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret, hediye takdimi, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Başkan Zorluoğlu’nun anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TARİHTE BUGÜN

TARİHTE BUGÜN

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil