DOLAR 32,5593 0.02%
EURO 34,8865 -0.02%
ALTIN 2.431,340,06
BITCOIN 2110377-2.92035%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

21:29

YATSIYA KALAN SÜRE

Devlet Tarımsal Faaliyetler İçin 3 Farklı Kredi ve Hibe Desdekleri Seçeneği Sunuyor
  • Haberin Yildizi
  • Ekonomi
  • Devlet Tarımsal Faaliyetler İçin 3 Farklı Kredi ve Hibe Desdekleri Seçeneği Sunuyor

Devlet Tarımsal Faaliyetler İçin 3 Farklı Kredi ve Hibe Desdekleri Seçeneği Sunuyor

ABONE OL
21 Aralık 2020 16:41
Devlet Tarımsal Faaliyetler İçin 3 Farklı Kredi ve Hibe Desdekleri Seçeneği Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Devlet köyde yaşayan ve köye dönüş yapmak isteyen, tarım faaliyetlerinde kullanmak üzere sıfır veya ikinci traktör almak isteyen çiftçilere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da destek sağlamaya devam ediyor. Tarım sektörünü her anlamda destekleyen tek kamu bankası olan; çiftçilere diğer bankalara oranla daha uygun vadelerde ve faiz indirimleri ile kredi sunmaya devam eden Ziraat Bankası & TKK tarafından traktör almak isteyen çiftçilere (faiz indirimli) sübvansiyonlu kredilerin kullanım şartlarına ilişkin 3 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazete‘ de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, bu yıl uygulanacak olan Ziraat Bankasına ait traktör kredisinin faiz hesaplaması ve faiz oranları ne kadar uygulanacağı tüm detayları inceleyebilirsiniz.

Bu krediler ile diğer mekanizasyon alanında verilen ve tarım faaliyetlerinde kullanılan; kaz ayak, pulluk, mibzer, ilaç makinesi, balya makinesi, saman makinesi, römork, kepçe, sap parçalama makinesi gibi gereçleri de satın almanız mümkündür.

Tarımsal faaliyetler için traktörün yanı sıra gerekli olan pek çok tarım aleti de bulunmaktadır. Devlet destekli zeytin hasat makinası, balya makinesi gibi tarım aletlerinin alımlarında vatandaşlarımız devlet tarafından verilen desteklerden yararlanabilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğ 21 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete‘ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kırsal alanlarda yapılacak yatırımlar için 1/1/2021-31/12/2025  tarihleri arasında gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarında alınacak makine ekipman için hibe desteği verilecektir.

Ziraat Bankası 100 Bin TL. Faizsiz Hayvancılık ve Tarım Kredisi başvuruları başlıyor. 2020 yılında çiftçilerimiz için faizsiz kredi dönemi başlıyor. Sığır yetiştiriciliğinden arıcılığa, su ürünlerinden süs bitkileri yetiştiriciliğine kadar birçok sektörde üreticiye, hem yatırım hem de işletme döneminde 100 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacak.

Çiftçilere 100 Bin Lira Faizsiz Kredi Müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2015 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamesi ile 2020 yılı dahil olmak üzere Sıfır faizli tarım ve hayvancılık kredisi verecek.

Tarım Bakanı  şunları söyledi; ‘30 bin lira hibeyi kendi öz sermayesi olarak kabul edelim, bunun üzerine Ziraat Bankasından 90.000-100.000′ TL. da sıfır faizli kredi verelim.’ İnşallah bunu yapacağız. ‘Hadi gelin köyümüze geri dönelim’ diyoruz. Başka çaremiz yok. Çünkü hepimiz köyü terk ettik, üretimi terk ettik. Yolları açmadan, cazibeyi oluşturmadan insanları köye götürmek mümkün mü? Altyapıyı oluşturmamız lazım. İnşallah 130 bin lira ile sürü sahibi olacaklar” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!