DOLAR 32,5787 0.02%
EURO 34,9320 0.08%
ALTIN 2.433,020,14
BITCOIN 21820081.03793%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TUĞRA GÜVENLİK Genel Müdürü  Özgür Yolcu, Kan Bağışına Dikkat Çekti

TUĞRA GÜVENLİK Genel Müdürü Özgür Yolcu, Kan Bağışına Dikkat Çekti

ABONE OL
20 Aralık 2020 02:55
TUĞRA GÜVENLİK Genel Müdürü  Özgür Yolcu, Kan Bağışına Dikkat Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Salgın hastalık covid-19  kan stoklarını da vurdu. Virüs endişesiyle evlerinden çıkamayan bağışçılar kan veremedi

Tuğra Güvenlik Genel Müdürü Özgür Yolcu, toplum sağlığı için kan bağışının önemli olduğunu söylerken konuya dikkat çekmek istediğini söyledi.

Özgür Yolcu pandemi sebebi ile kan bağışında azalma olduğunu gözlediklerini ve bu konunun önemini halkla hatırlatmak adına kan bağışında bulunduğunu ve tüm vatandaşlarımızın da kan bağışında bulunmalarını istedi.

Bu konuda görüşlerini aldığımız kızılay yetkilileride kan bağışının bu günlerde azaldığını duyarlı vatandaşlarımızın çabaları ve bağışları ile kan stoklarını dengelemeye çalıştıklarını söylediler .

Sokağa çıkma kısıtlamaları, evde kal çağrıları, koronavirüs önlemleri derken, kan bağışını unutuldu. Kan bankalarında stoklar eridi. Kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını, hayatın her alanında olumsuz etkisini sürdürüyor. Salgın nedeniyle kan bağışı yapanların sayısı azalınca, Kızılay’ın kan stokları da hızla erimeye başladı. Türk Kızılay yetkilileri , koronavirüs nedeniyle kan bağışının düştüğünü belirterek, kan stoklarının eridiğini  söyledi.

Bağışcıların en büyük endişesi elbette virüs korkusu.Bağışçıların koronavirüs bulaşacağı korkusundan dolayı kan bağışında bulunmadığını, ancak bu korkunun yersiz olduğunu ifade eden yetkililer , “Hastanelerde şifa bekleyen vatandaşlarımızın ameliyatlarının aksamaması için her bireyin bağış yapması gerekiyor. Kan  stoğumuzu artırmamız gerekiyor. Koronavirüs kan bağışı yapmaya mani değil. Her bir kardeşimizi Kızılay’a kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dediler.

Yetkililer kan verme işleminin sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde dahi sürdüğünü belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!