Ana Sayfa Gündem, Politika 24 Aralık 2020

CHP’li Özcan : Esnafa ve Küçük İşletmelere İcra İşlemi Yapmayın

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, esnaf ve KOBİ’lerin yaşadığı sorunlara değindi.

23 Aralık 2020 Çarşamba

Pandemi sürecinde esnafın çok zor şartlar altında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Suat Özcan, ekonomik şartların etkisiyle sorunların katmerlendiğini belirtti.

Esnafın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini anlatan Özcan, kepenk kapatan veya işleri durma noktasına gelen vergi mükelleflerinin hiç iş yapmasa dahi vermekle yükümlü oldukları beyannamelerden alınan damga vergilerinin kaldırılmasını istedi.

CHP’li Özcan, 2021 gelir ve kurumlar vergisi beyannameleri verilinceye kadar borçlu esnafa ve küçük işletmelere herhangi bir icra işlemi yapılmamasını talep etti.

Esnafa doğrudan gelir desteği yapılması gerektiğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

“Halkbank ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden alınan 25 bin liralık kredi borçları faizsiz ertelenmelidir. Esnafın kredi alabilmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Küçük esnafın üzerindeki işçiden doğan stopaj yükü hafifletilmelidir. Esnafa düzensiz ve kısmi olarak verilen işçi sigortası desteği, pandemi süreci için düzenli ve bütün sigorta ödemelerini kapsayacak şekilde genişletilmelidir. Kira ödemelerindeki stopaj kaldırılmalıdır. Basit usul defter tutanlardan istisnasız vergi alınmamalıdır. Bu yıl defter tasdiklerinden bir defaya mahsus olarak bu ücret de alınmamalıdır.”

Özcan, yüz yüze eğitim yapılmaması sebebiyle uzaktan eğitimde kullanılacak olan internet bağlantısı, tablet, televizyon, bilgisayar ürünlerinin ve hizmetlerinin temininde kişi ya da kurumlara da KDV ve vergi muafiyetinin getirilmesini de istedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil