Ana Sayfa Gündem, Politika 27 Aralık 2020

YAZIKLAR OLSUN … VEKİL DEĞİL BOKSÖR MÜ SEÇELİM BUNDAN SONRA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi” görüşülüyor.

Dernek ve vakıflara kayyum atanmasının önünü açan maddeler içeren kanun teklifine yönelik görüşmeler sırasında Meclis’te gergin anlar yaşandı.

CHP’nin araştırma önergesi üzerine konuşan AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten, “CHP, her zaman olduğu gibi, sureti haktan görünerek algı siyasetine malzeme temini için bir araştırma önergesi daha vermiştir. Amaç, aynı itham, iddia ve yalanları tekrar ederek Türkiye’de hukuksuzluğun ve otoriterliğin hâkim olduğu imajının yayılmasıdır. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi’nin açılımı artık ‘cumhura ve cumhurbaşkanına hakaret partisi’ne dönüşmüştür” dedi.

CHP’nin tepkileri üzerine Mesten, “Biz, teröristin çanına ot tıkamaya devam edeceğiz; biz, teröristlerin mali kaynakları kurudukça ‘Oh, oh’ çekmeye devam edeceğiz ve siz de umutsuz politikalarınızla, iktidar hayalleriyle ‘Of, of’ çekmeye devam edeceksiniz” karşılığını verdi.

“NEDEN ‘KELLE DEDİN’ DİYE SOR”

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan’a bir soru sormak istiyorsan ‘Habur Sınır Kapısı’ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Bizim çocuklarımız şehit düştü. Sen evlatlarını askere bile göndermedin. Ne yaptın’ diye sor, tamam mı? Millet yoksulluk içerisinde, fakir fukaralık içerisinde yaşıyorken ‘sen, kendin bir apartman dairesinden çıktın, şimdi sarayda oturuyorsun. Bu intihar eden insanların hesabını nasıl vereceksin?’ Eğer bir soru sormak istiyorsan Recep Tayyip Erdoğan’a, ‘Bu ülkedeki ölen askerlere neden ‘kelle’ dedin? Onlar bizim evlatlarımızdır’ diye sor.”

YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

Bu sözlerin ardından iki parti arasındaki söz dalaşı önce arbedeye sonra da yumruklu kavgaya dönüştü.

Meydana gelen kavganın ardından Meclis Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Dakikalarca süren arbedede koronavirüs önlemleri, maske ve mesafe de unutuldu.

İki parti vekilleri arasında yumruklaşmaya kadar giden olayları araya giren milletvekilleri engellemeye çalıştı.

Olayların ardından Meclis Başkanvekili Bilgiç, “Tatsız istenmeyen hadiseler yaşandı. 83 milyon vatandaşımıza karşı hoş olmadı.

Birbirimize hakaretten kaçınmamız gerekiyor. Meclis çalışmalarını sokağın normları ile yürütemeyiz.

İstenmeyen olaylar, fiziki müdahalelere varan olaylar oldu. Bunlar hoş değil. Burada bize düşen aklıselimi ve sağduyuyu hakim kılmaktır.” sözleriyle oturumu açtı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil