Ana Sayfa Bölge, Gündem 31 Aralık 2020

Başkan Genç :Ortahisar Vefasını Gösterdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediyesi’nin yeni koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu’nun kurulduğu 22 Mart 2020 tarihinden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, şu ana kadar toplamda 38432 adet çağrıya cevap verildiğini kaydetti.

Genç, salgınla mücadele bilançosunu açıkladı

Vefalı Ortahisar!

Ortahisar vefasını gösterdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bütün dünyayı esaret altına alan kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların bilançosunu açıkladı.

Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin yeni koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu’nun kurulduğu 22 Mart 2020 tarihinden itibaren çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, şu ana kadar toplamda 38432 adet çağrıya cevap verildiğini kaydetti.

Genç, Vefa Grubu’nun salgın sürecinde İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 18 yaş ve altı bireylere ve bunun yanı sıra uygulanan genel kapsamlı sokağa çıkma yasakları nedeniyle başta ilaç temini, gıda ihtiyacı, maaş çekimi ve hastaların sağlık kurumlarına nakli gibi çok geniş yelpazede gelen çağrılara yetişerek, vatandaşların dertlerine derman olduğunu dile getirdi.

“MAĞDURİYETLERİ ÖNLEDİK”

Vatandaşların her türlü çağrısına yetişerek mağduriyetlerin önüne geçildiğine dikkat çeken Genç, şöyle konuştu: “Devletimiz ve bütün bakanlıklarımız virüs salgınıyla tam teşekküllü bir şekilde mücadele etti. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak devletimizin direktifleri doğrultusunda vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için olağanüstü gayret sarf ettik. Vefa Grubumuz vatandaşlarımızdan gelen çağrılara gece gündüz demeden yetişti. Vefa Destek Grubumuzda 33 personelimiz çalışıyor. Herhangi bir mağduriyete yer vermemek için gerçekten de takdire şayan çalışmalar yürüttüler.”

“TEMİZLİK VE HİJYEN ÇALIŞMALARI”

Salgınla mücadelenin ilk şartı olan temizlik konusunda da ciddi adımlar atıldığını belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz şehrimizin dezenfeksiyonu için yoğun çaba sarf etti. Bu süreç zarfında kamu kurumları, park ve bahçeler, pazar yerleri, ana cadde, mahalle, yeraltı ve yerüstü çöp konteynerleri sürekli olarak temizlendi. Pandemi süresi boyunca 40 adet yerüstü, 45 adet yeraltı çöp konteynerimizi, mahallelerimizi ve sokaklarımızı düzenli olarak yıkadık.”

“VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLDUK”

Salgın sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giysi yardımında bulunduklarını belirten Başkan Genç, “Tabiri caizse, vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştık. Esnafımıza 600.000 TL yardımda bulunduk. İhtiyaç sahibi 8500 aileye gıda yardımında bulunduk. Genel sokağa çıkma yasaklarında hemşerilerimize toplamda 100.000 ekmek dağıttık. Hastanelerimize düzenli olarak tatlı ve börek ikramında bulunduk. İhtiyaç sahibi 35 aileye soba, 3000 aileye giysi ve 150 aileye de kıyafet yardımında bulunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 15 ton kömür, 2,5 ton odun yardımında bulunduk. Diğer yandan, 215 aileye evde bakım hizmeti sağladık. Gazi ve şehit ailelerine belediye paketi hazırladık.” dedi.

“EVDE TIRAŞ HİZMETİ” 

Sokağa çıkma yasaklarından büyük oranda etkilenen engelli ve yaşlılara evde tıraş hizmeti verildiğini dile getiren Genç, “Ortahisar Kent Konseyi ve belediyemiz işbirliğiyle 70 kuaför ve berberimizle birlikte 35 gün boyunca toplamda 230 engelli ve yaşlı vatandaşımıza evde tıraş hizmeti vereceğiz. Projemiz hâlâ devam ediyor. Gerçekten de sokağa çıkma noktasında birtakım zorluklar yaşadıkları için bu projemizin de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Engelli ve yaşlılarımız bu hizmetimizden son derece memnun kaldılar. Böylesine ufak dokunuşlar yapmak bile onları tarifi imkânsız mutluluk ve sevince boğuyor. Bu da bize yeter… Kent Konseyimizi de bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, yaşlı ve bakıma muhtaç hemşerilerimize ve evinde karantinada olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 1000 adet hijyen seti dağıttık. ” diye konuştu.

“EĞİTİME DESTEK OLDUK”

Salgından dolayı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması için birçok proje yürüttüklerini ifade eden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu süreç zarfında eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi de ihmal etmedik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine destek olmak ve onların eğitim ve öğretim faaliyetlerinden uzak kalmaması için de birçok proje yürüttük. Öğrencilerimize test, soru bankası ve çalışma kitaplarını ücretsiz dağıttık. Yine, 381 öğrenciye uzaktan eğitimle dershane hizmeti verildi. Yanlarında olduklarımızı göstermek için çocuklarımıza oyuncaklar ve gençlerimize ise kitap hediye ettik. Sosyal medya hesaplarımızdan ‘Kitap Çekilişi’ gibi etkinlikler düzenleyerek çocuklarımızın ve gençlerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmasına katkı sağladık. Öğrencilerimize uzaktan eğitim desteği için, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze 250.000 TL yardımda bulunduk.”

“BİLGİLENDİRİCİ VE UYARICI FAALİYETLER”

“Salgınla mücadelede bilgilendirme ve uyarma faaliyetleri de ciddi önem taşıyor. Hiç şüphesiz, bu mücadelenin en önemli ayağını da bu tür çalışmalar oluşturuyor. Bu konularda da çalışmalar yürüttük. Korona virüs İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak 50.000 adet el ilanı, 5000 adet afiş yaptırarak korona virüsle ilgili bilgilendirme yapıldı. Virüsten korunmak için 14 Kural adlı görseller hazırlayarak dağıttık ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla billboard, afiş ve raket afiş yaptırıldı.”

CAMİ VE MESCİTLER DEZENFEKTE EDİLEREK TEMİZLENDİ

“Salgının yayılmasını engellemek amacıyla toplu ibadet mekânlarının temizliğine ve dezenfektasyonuna ayrı bir önem verdik. İlçemizde bulunan 150 adet ibadethanemizin düzenli olarak temizliği ve dezenfektasyonunu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İbadethanelerimizde ve cuma namazlarında 15.000 adet tek kullanımlık seccade dağıttık. İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını düzenli olarak dezenfektasyonunu sağlıyoruz.”

“DENETİM VE KONTROL ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLDÜ”

Salgın sürecinde zabıta ekiplerinin denetim ve kontrol çalışmalarını titizlikle yürüttüğüne dikkat çeken Genç, “Salgınla mücadelenin önemli bir ayağını oluşturan denetim ve kontrol faaliyetleri konusunda da sıkı tedbirler aldık. Ortahisar Kaymakamımızın, Başkan Yardımcılarımızın ve zabıta ekiplerimizin katıldığı genel denetim çalışmaları yürüttük. Vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı ve sorunları bizzat yerinde dinledik. Düzenli olarak çarşı, pazar ve esnaflarımızda denetimler yaptık. Korunma tedbirlerine uyulup, uyulmadığını ciddiyetle takip ettik. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 37.772 iş yerini denetledik.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil