Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 31 Aralık 2020

Üretici 2021’e Umutla Bakmak İstiyor

Haberin Yıldızı-

 

Fındık üreticisi için 2020 iyi başladı kötü bitti.Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıkladığı Fındık Taban fiatını22.5 tl yi iyi olarak gören fındık üreticisi gelişen süreçte taban fiatın sanki tavan fiatmış gibi işlem görmesi yıktı.

Bir önceki 2019  yılında  ofis 16,5-17 lira kilogram fiyatı üzerinden alıma çıkmıştı. Bu sayede düşme eğilimi gösteren fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira civarında seyretmişti. Fındık ihraç fiyatının kilogramda 5,8 dolardan, 6,72 dolara yükselmesiyle ülkemize  ilave 300 milyon dolar gelir elde etmişti.. Toplam fındık ihracatınında  2,2 milyar dolar olarak gerçekleşince 2020 için açıklanacak fiat merak edilmeye başlanmıştı.

Yeni sezonun fındık fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan  hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kabuklu fındık için kilogram alış fiyatı 22,5 liradır.diyerek sezonu açmıştı.

açıklanan fiat ile birlikte bir müddet sonra fiatlar yükselmeye başlamış 30 tl bandına dayanmıştı herkesin 30-35 tl arası bir fiat beklentisine girmesiyle birlikte fındık fiatları düşmeye başlamış ve açıklanan 22.5 tl bandına geri gelmiştir

Şimdi üretici TMO nun iyasadan çekilmeyip alımının uzatılmasını olumlu karşılasada yeterli olmadığı 2021 yılnda fiatların en az 27 tl bandında olmasını bekliyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil