Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 9 Ocak 2021

Fındık Üreticisi Mağdur Çiftçi de Artık Sabır Kalmadı.

Haberin Yıldızı-

 2020 yılının son aylarında beklenen artış olmazken fındık fiyatları 23 lira 50 kuruş civarında seyretti, 2021 yılına da fındık  aynı rakamdan giriş yaptı.

Giresun’da serbest piyasaya 22 liradan giriş yapan fındık fiyatları 2021 yılına 23 lira 50 kuruş fiyatla girdi. 2020 yılının Ekim ayında 27 liraya kadar çıkan fiyatlar 2021 yılında girdiğimiz bu günlerde yaklaşık 2 aydır 23 lira 50 kuruş civarında seyrediyor.

Üreticilerin fiyatların yükselmesini bekledikleri ifade eden fındık tüccarları piyasaların bu beklentiyi şu an için karşılayamadığını söylediler , “Şu anda fındık fiyatları 50 randıman fındık 23 lira 50 kuruş civarında.

Birçok üretici fındığını pazara indirmedi. Üretici Fiyatların yükselmesini bekliyorlar,Fındığını satanlar ise mecbur kaldıklarını ama bu günü gördüklerindede 27 tl den verdikleri için mutluyuz derken  tabiki artmasını bekliyoruz ama görünen oki fiyatlar yükselmeyecek üreticinin halinden kimse anlamıyor dediler,

Fındık üreticisi Kahraman Yeter :Fındıkta hiç arzulamadıkları bir tekelleşmenin söz konusu olduğunu aktarırken , “Maalesef fındık üreticisine sahip çıkılamıyor. Bu düzensizliğin bir an evvel ortadan kalkması lazım. Gerçekten fındık üreticisi çok mağdur durumda. Gelecekte de değişen bir şey olmayacağını tahmin ediyorum  çok ciddi sıkıntılar olacak.” derken fındıkta tekelleşme yaşandığını ve çiftçinin mağdur olduğunu tekrar ederek, “Bu tekelleşen firma, arazilerin sahibi olma adına adımlar atıyor çünkü çiftçi üretimden uzaklaşınca araziler ya kiralanacak ya da satın alınacak. Diğer ülkelerde bu metod işliyor. Aynısı şu an Türkiye’de uygulanmaya çalışılıyor. Bunun bir an önce önüne geçilmeli. Fındık üreticisi mağdur. Çiftçi de artık sabır kalmadı.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

GÜCÜN ARMA’NDA

GÜCÜN ARMA’NDA

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil