Ana Sayfa Gündem, Politika 12 Ocak 2021

ÜLKENİN CUMHURBAŞKANINA “O” LAFI EDEMESSİN

hABERİN yILDIZI

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi hedef gösterip, ben almıyorum siz de almayın diyorsa orada oturup düşünmek lazım.” sözlerini kullandı.

 

Bu açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu’na peş peşe tepki gelirken, Erdoğan’ın avukatlarından Hüseyin Aydın da harekete geçti.

1 MİLYON LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Hüseyin Aydın, ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ ifadesi nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Aydın’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan haksız ve mesnetsiz iddia ve ithamları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın onur, şeref ve saygınlığının ihlal edildiği ve kişilik haklarının ağır bir şekilde zedelendiği gerekçeleriyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açılmıştır.

Ayrıca söz konusu ifadelerin TCK 299. Maddesinde düzenlenen Cumhurbaşkanına hakaret suçu unsurlarını ihtiva etmesi ve yasama sorumsuzluğu kapsamında bulunmaması nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil