Ana Sayfa Gündem, Spor 13 Ocak 2021

Yabancı Kontenjanında Son Durum

Ara transfer döneminde kulüpler kadrolarını güçlendirmek istese de yabancı kontenjanı takımları zorluyor. İşte Trabzonspor’un kontenjandaki son durumu…

Ara transfer döneminde kulüpler yerli ve yabancı futbolcu transFerlerine ağırlık verirken 14 kişilik yabancı kontenjanı sorunu da kulüpler için önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Kadrosunda lisanslı 13 yabancı bulunduran bordo-mavililerde 1 oyuncu için kontenjan bulunurken, ayrılacak yabancı isimler yönetimin elini rahatlatacak. Orta saha ile forvet hattına birer yabancı takviyesi planlayan bordo-mavililerin en az bir yabancı isimle daha yollarını ayırması gerekiyor. Kontenjanda yer açılırsa, takıma dönmeye hazırlanan Trondsen’in de ara dönemde lisansı çıkarılacak.

4 büyüklerin yabancı kontenjanında son durum #4

Öte yandan pandemi nedeniyle bir sene ertelenen yeni yabancı kuralı da gelecek sene devreye girecek. Kademeli olarak geliştirilecek olan kural gelecek sene yine kadroda 14 yabancı olarak belirlense de ilk 11’de maksimum 8 yabancı futbolcuya izin verilecek. Kadrodaki yabancı sayısı 2022-2023 sezonunda 12 ve 2023-2024 sezonunda ise 10 yabancıya düşürülecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

61 GÜNDÜR YENİLMİYOR…

61 GÜNDÜR YENİLMİYOR…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil