DOLAR 32,5451 -0.04%
EURO 34,9917 0.37%
ALTIN 2.425,660,11
BITCOIN 2100358-3.34913%
Trabzon
24°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

DONALT TRUMP AMERİKAN SİYASET TARİHİNE GEÇMEK ÜZERE

DONALT TRUMP AMERİKAN SİYASET TARİHİNE GEÇMEK ÜZERE

ABONE OL
14 Ocak 2021 06:40
DONALT TRUMP AMERİKAN SİYASET TARİHİNE GEÇMEK ÜZERE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temsilciler Meclisi’nin Başkan Donald Trump’ın görevden uzaklaştırılması için Çarşamba günü ikinci kez azil sürecini başlatmak üzere oylama yapması bekleniyor. Tasarı üzerindeki görüşmeler sabah oturumuyla başladı.

Demokrat Partililer Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ellerinde bulundurduğu için azil sürecini ilerletmede tek başlarına yeterli oya sahip. Bazı Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri de Demokrat Parti’ye azil sürecinde destek vereceklerini açıkladı.

Washington eyaletinden Cumhuriyetçi Partili temsilci Jaime Herrera Beutler, Salı günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Trump’ın “görev yeminini ihlal ettiği” gerekçesiyle Temsilciler Meclisi’nde yapılacak oylamada azil süreci lehine oy kullanacağını açıkladı.

Herrera Beutler, açıklamasında, “Amerikan Başkanı, iktidarın bir yönetimden diğerine barışçı şekilde geçişini durdurmayı amaçlayan ayaklanmayı kışkırttı” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyetçi Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki üç numaralı ismi, eski Başkan George W. Bush’un yardımcısı Dick Chaney’nin kızı Wyoming eyaleti temsilcisi Liz Chaney de azil sürecine destek vereceğini açıkladı ve “Bir Amerikan başkanı şimdiye kadar bundan daha büyük bir ihanette bulunmamıştı” dedi.

Azil sürecine destek vereceklerini açıklayan diğer üç Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyeleri John Katko, Adam Kinzinger ve Fred Upton.

Cumhuriyetçi Partililer’in Temsilciler Meclisi’ndeki lideri ve aynı zamanda Trump’ın en yakın müttefiklerinden biri olan Kevin McCarthy ise azil sürecinin devreye sokulmasına karşı çıkarak, “Azil süreci şu dönemde ülkemizi biraraya getirmenin tam tersi etkisi yaratır” dedi.

Trump’tan açıklama

Başkan Trump da Salı günü Amerika-Meksika sınırına yaptığı ziyaret sırasında benzer mesaj verdi.

Trump, azil sürecinin başlatılmasına ilişkin olarak, ”Bu durum birçok insanın anlayabileceğinden çok daha fazla öfke, bölünme ve acıya neden oluyor, bu Amerika için çok tehlikeli, özellikle de bu son derece hassas dönemde” dedi ve ‘barış ve sükunet’ çağrısında bulunarak şu an ‘hukuk ve nizam zamanı’ olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!