Ana Sayfa Dünya, Gündem 14 Ocak 2021

TRUMP AZİL EDİLDİ… SON SÖZ SENATONUN

ABD Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada Başkan Donald Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi. Azil maddesi Temsilciler Meclisi’nden sonra Senato’da oylanacak. Trump hakkında ikinci kez azil süreci başlatılan ilk ABD Başkanı oldu.

ABD 6 Ocak’taki kanlı Kongre baskınının ardından tarihi günler yaşıyor. Başkan Donald Trump’ın beş kişinin hayatını kaybettiği hadiseleri kışkırttığı gerekçesiyle azledilmesi yolundaki teklif, Temsilciler Meclisi’nde oylandı. Karar 232’ye karşı 197 oyla geçti. Fakat bu, Trump’ın görevden alınacağı anlamına gelmiyor. Son sözü yargılama makamına dönüşecek olan Senato söyleyecek…

ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alınması için Demokratların yanı sıra 10 Cumhuriyetçi Kongre üyesi de lehte oy kullandı. Bu sonuçla Trump, hakkında iki kez azil kararı alınan ilk ABD Başkanı olarak tarihe geçti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Donald Trump’ın azledilmesi yolunda karar çıktığını resmen duyurdu. Meclis 232’ye karşı 197 oyla Trump’ın 6 Ocak’taki olaylarda “isyana teşvik” rolü üstlendiğini kabul etti ve görevden alınması gerektiğine hükmetti.

AZİL OYU KULLANDIM, ÇÜNKÜ…

Trump’ın görevden alınması için Demokratların saflarında yer alıp tarihe geçen Cumhuriyetçi üyeler şöyle: Dan Newhouse, John Katko, Jaime Herrera Beutler, Adam Kinzinger, Fred Upton, Liz Cheney, Peter Meijer, Anthony Gonzalez, Tom Rice ve David Valadao.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil