DOLAR 32,5189 -0.08%
EURO 34,9463 0.3%
ALTIN 2.434,670,49
BITCOIN 2082726-3.8232%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:39

İKİNDİYE KALAN SÜRE

1 YILLIK EMEK HEBA OLMASIN

1 YILLIK EMEK HEBA OLMASIN

ABONE OL
15 Ocak 2021 08:47
1 YILLIK EMEK HEBA OLMASIN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin Yıldızı-

 

Karadeniz Bölgesi’nde mevsimsel ısı normallerinin çok üzerinde olması buna paralel son yılların en sıcak kışını geçirmesi ve fındık dikim alanlarına şuana kadar hiç kar yağmaması 2021 fındık hasadı için şimdiden  fındık üreticisini kaygılandırıyor.

Karadeniz Bölgesi’nin şu ana kadar karsız bir kış mevsimi geçirmesi Yörede Aralık ayından sonra ocak ayının ilk haftasında da beklenen kar yağışı gerçekleşmemesi havaların mevsim normallerinin üzerinde geçmesi üzerine fındık üreticisi tedirgin oldu eğer hava şartları böyle devam edecek olursa beklenen tehlike fındığın erken açması olacaktır,fındık hava şartları böyle gitmesi halinde erken açacak şubat ve mart ayında yağacak bir kar zirai don olması anlamına gelecektir.

Bu durumda da fındık üreticisi 2021 hasadında dallarda fındık bulamayacak zor ve sıkıntılı pandemi günlerinin yanına birde boş dallar üreticiyi zor durumda bırakacak.

FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak,bugün yaptığı yazılı bir açıklamayla bu konuya da dikkat çekerken fındık üreticisinin 1 yıllık emeklerinin heba olmaması için tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyardı.

Genel Müdür Turgay Çakmak “Şayet mart ayında sıcaklıklar mevsim normallerine dönerse fındıkta don riski oldukça yüksek. Bu nedenle üreticilerimiz devlet destekli bitkisel ürün sigortasını kesinlikle yaptırmalılar. Bu şekilde yaşanabilecek olası don tehlikesine karşı üreticilerimiz kendilerini güvence altına alabilirler.”

FİSKOBİRLİK Sigorta ve Aracılık Hizmetleri tarafından da yaptırılabilen devlet destekli bitkisel ürün sigortası için üreticilere kolaylık sağlandığına dikkati çeken Çakmak, fındık üreticisi ortaklarına yönelik özel bir fiyatlandırma çalışması yaptıklarını ifade ederek üreticilerimiz ve ortaklarımız tarım sigortasını ihmal etmemelerini mutlaka yaptırıp kafalarının rahat olmalarını istedi.

Bu konuda fındık üreticilerinin de tarım sigortasını yaptırmak için Fiskobirlik Sigorta ve Aracılık Hizmetleri ofislerine giderek bilgi aldıkları gözlemlenirken üreticiler bir yıllık emeklerinin heba olmaması için tarım sigortası yaptırdıkları öğrenildi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!