Ana Sayfa Bölge, Gündem 16 Ocak 2021

Saadet Partisi İl Başkanı Makama Çağrılmadı ” Genel Müdür Birimde Çalışan Personeli Çağırdı”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantılarının son oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
Başkan Zorluoğlu toplantının başında, Araklı ilçesi Taşgeçit Mahallesi’nde meydana gelen yangının ardından bölgede yaptığı incelemelerle ilgili Meclis üyelerini bilgilendirdi.  Evleri yanan vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Zorluoğlu, “Dün sabah itibarıyla değerli ilçe belediye başkanımızla beraber Taşgeçit Mahallemize gittik ve çok erken saatte gitmemize rağmen orada ilçe kaymakamımızı, vali yardımcımızı ve Kızılay’ımızı hazır bulduk. Devletimizin tüm kurumları ile vatandaşının yanında olduğunu memnuniyetle müşahede ettik. Bu noktada Sayın Valimize ve onun şahsında diğer yetkili arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Ben dün oradaki vatandaşlarımıza da gereken bilgilendirmeyi yaptım. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyemizle gücümüz nispetinde oradaki vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda her türlü desteği inşallah vereceğiz” dedi.

2021 PROGRAMIMIZA ALDIK
Yangını en başından itibaren aşama aşama takip ettiğini de dile getiren Başkan Zorluoğlu,  “İtfaiye teşkilatımızın süratli ve etkili müdahalesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız ve TİSKİ’den de birtakım tankerlerin de bölgeye takviye edilmesi, Allah muhafaza yangının daha da büyümesini önledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerimize ve Araklı Belediyesi teşkilatına da teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey’in yangını yakından takip ettiğini ve ilgili kurumları talimatlandırdığını biliyorum. Sayın Bakanımızın yoğun gündemi arasında yangınla yakından ilgilenmesini de müteşekkiren değerlendiriyoruz. Allah kendisinden razı olsun. Gitmişken yolu da gördük. Araklı Belediyemizin uhdesinde olmakla birlikte bu konudaki yaklaşımımız bellidir. İlçe belediyelerimiz Büyükşehir ağıdır değildir ayrımı yapmadıkları gibi biz de ilçe belediyesinin ağıdır değildir ayrımı yapmıyoruz. Herkes gücü nispetinde birbirine destek olmaya çalışıyor. O yolu da biz bu vesile ile Büyükşehir Belediyesi 2021 programımıza koyuyoruz. İnşallah oradaki sorunu ilçe belediyemizle beraber halledeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN ÇEBİ TEŞEKKÜR ETTİ
Yangınla ilgili söz alan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise, “13 Ocak Çarşamba günü Taşgeçit Mahallemizde 100 hanenin olduğu bölümde yangın meydana geldi. O gece rüzgarın da etkili şekilde esmesiyle 15-20 dakikada 7 ev ve 2 adet merek tamamen yandı. İçerisindeki insanların ve hayvanların aniden tahliye edilmesi neticesinde can kaybı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın konu ile anında yakından ilgilenmesi, Valimizin, sizlerin ve tüm devlet kurumlarımızın orada olması, hem bizleri hem de vatandaşlarımızı çok mutlu etti. Sizler de bölgeye geldiniz ve vatandaşımızı ziyaret ederek umut veren açıklamalar yaptınız. Şunu da belirtmek isterim ki normalde bir taksi 45 dakika oraya çıkabilirken, itfaiyemizin 30 dakikada çıkması ve olaya müdahale etmesi takdire şayandı. Vatandaşımız sizin ziyaretinizden çok memnun kaldı. Verdiğiniz talimatlar doğrultusunda çalışmalara başladık.  Buradan Araklım adına Sayın Bakanımıza, Valimize ve şahsınıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ZORLUOĞLU İLK KEZ KONUŞTU
Toplantıda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Aslan Güner, birkaç gündür gündemde olan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş görüşmesi hakkında Başkan Zorluoğlu’nun düşüncelerini sordu. Başkan Zorluoğlu soru üzerine yaşanan tüm süreçle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt’un TİSKİ’de çalıştığını bahse konu olayla öğrendiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı: “Ben bu konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmamıştım.  Ama siz sorunca açıklama yapma zarureti oluştu. Ben konuyu kendi zaviyemden şöyle değerlendiriyorum. Saadet Partisi İl Başkanı olan ama aynı zamanda TİSKİ’de 1999’dan itibaren işçi statüsünde çalışan Cevat Kurt isimli personelimiz, bir gazetede bir demeç verdi. Ve o demeç de Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’yi, yani kendi çalıştığı kurumu, iyi planlama yapmamakla, israfla kaynakları kötü kullanmakla, iyi hizmet vermemekle ve istişare yapmamakla suçladı.”

AST ÜST İLİŞKİSİ İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ
“Bunun üzerine kurumun en başındaki yetkilisi, Genel Müdürü, kendi personeli olan bu şahsı makamına çağırdı. Ali Tekataş Bey, bu arkadaşı makamına çağırırken, onu Saadet Partisi İl Başkanı olarak çağırmadı. TİSKİ’de çalışan bir personel olarak çağırdı. Kurum amirleri kendi mahiyetlerinde, kendi emirleri altında çalışan personeli zaman zaman çağırır, görüşür ve gerekirse uyarır. Buraya kadar çok normal. Ve TİSKİ Genel Müdürü ile Cevat Kurt arasındaki görüşme, bir ast üst ilişkisi içerisinde makul bir şekilde cereyan etmiştir. Burada Ali Tekataş Bey’in bana verdiği bilgiye göre, iddia edildiği gibi herhangi bir kötü muamele veya mobbing söz konusu değildir. Dolayısıyla bir tarafta Cevat Kurt’un kendisinin nezaketsiz bir muameleye tabi tutulduğuna ilişkin bir iddiası vardır. Diğer tarafta Genel Müdürün ‘Hayır böyle bir şey cereyan etmemiştir. Orada yapılan görüşme ast üst ilişki içerisinde herhangi bir nezaketsizlik içermeden yapılmış ve tamamlanmıştır’ şeklinde bir yaklaşımı vardır.”

DİĞER İŞÇİLERE HAKSIZLIK OLUR
“Ve Sayın Genel Müdürün Cevat Kurt beyefendiye kötü ve nezaketsiz davrandığı ya da ona herhangi bir şekilde mobbingde bulunduğuna ilişkin, Cevat Kurt’un basına yaptığı açıklama dışında herhangi bir bilgi, belge, tanık ya da görüntü söz konusu değildir. Dolayısıyla ortada sadece Sayın Cevat Kurt’un yaptığı bir açıklama vardır. Her şeye rağmen kişinin şikayetçi olması halinde, Büyükşehir Belediyemiz tarafından konu objektif bir şekilde müfettişlerimiz tarafından incelenebilecektir. Bunda da bir beis yoktur. Ancak kurumumuzun personeli olan bir kişinin kurum personeli sıfatıyla genel müdür tarafından çağrıldığı görüşmede bir siyasi parti il başkanı gibi karşılanma, ağırlanma ve uğurlanma beklemesi de asla kabul edilecek bir davranış ve bizim tasvip edebileceğimiz bir durum değildir. Aksi takdirde kurumun disiplini ve aynı durumda çalışan diğer işçilere karşı büyük bir haksızlık olacağı kanaatindeyim.”

ŞU ANA KADAR RANDEVU TALEBİ OLMADI
“Kendisine hakaret edildiği ya da mobbingde bulunulduğunu iddia eden kamu personeli, ne yapması gerekir. Eğer ortada ceza kanunu anlamında bir suç varsa yargıya müracaat edecektir. Yok eğer ceza kanunu bakımında bir suç unsuru yok da disiplin hukuku bakımından yapılması gereken bir işlem varsa, o zaman da onun üstündeki amirine müracaat edecektir. Yani burada Sayın Kurt’un ya mahkemeye gitmesi ya da Büyükşehir Belediye Başkanına sözlü ya da yazılı müracaat yaparak kendisine nezaketsiz ve disiplin cezasını gerektiren bir muamelede bulunulduğunu söyleyip, şikayetçi olması gerekirdi. Şu ana kadar, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bana herhangi bir randevu talebi söz konusu değildir. Yazılı olarak da TİSKİ’ye veya Büyükşehir Belediye Başkanlığına hitaben yazılmış bir şikayet dilekçesi söz konusu değildir. Onun yerine ne yapılmıştır. Hemen bir yerel medya kuruluşuna konu aktarılmış, ertesi gün de bir basın açıklaması yapılarak, bu olay sanki çok farklı bir olaymış gibi kamuoyunu kurum ve kurumun aleyhine yanlış yönlendirme yapılmıştır. Yani Sayın Kurt yapması gerekeni değil, bence yapmaması gerekeni yapmıştır. Bize müracaat etseydi, gelseydi biz görüşürdük. Bırakın Sayın Cevat Kurt’la görüşmemeyi, bir önceki olayda fiili saldırıda bulunan kişiyle dahi makamımda görüştüm. Dolayısıyla Sayın Kurt’la da görüşür, şikayetlerini dinler ve ondan sonra da bir devlet adamı ciddiyetiyle bunun gereğini yapardık.”

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI
“Şimdi tabii ki böyle bir durum ve bize gelen bir şikayet de bulunmadığı ve basına açıklama dışında bir talep olmadığı için böyle bir soruşturmayı biz yapmıyoruz. Ancak kurumu inciten, eleştiri sınırlarının çok ötesine geçen, ağır ithamlar ve kurum aleyhine yaptığı açıklamalar nedeniyle bu kişi hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Gereğini de elbette ki disiplin soruşturması raporu hazırlandıktan sonra yaparız. Araştırdık, 2018 yılında da buna benzer bir açıklama yapıldığında o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından soruşturulmuş ve soruşturma neticesinde aynı kişiye 3 gün maaş kesim cezası verilmiş ve uygulanmıştır. Bu maaş kesim cezasına kişinin yargıya yaptığı itiraz, yargı mercileri tarafından reddedilmiş ve ilgili kişiye ceza uygulanmıştır. Ancak ilgili kişinin basın toplantısı sırasında basın mensuplarının bu konuda sorduğu soruya hayır yargı kararı yoktur şeklinde cevap vermesi de ayrı bir ahlaki sorundur. Bunun da kamuoyu tarafından dikkatle değerlendirilmesi gerekir.”

HAKSIZ ELEŞTİRİ HAKKINI VERMEZ
“Mevzuat, işçi personele siyasi faaliyette bulunma hakkı vermektedir. Ancak bu imkan, kamu personelinin kendi kurumunu haksız bir şekilde eleştirmesi ve kurumuna ağır ithamlarda bulunması hakkını vermez. Burada ince bir çizgi vardır. Bir taraftan siz işçi sıfatıyla siyaset yapacaksınız, diğer taraftan da işçi sıfatıyla hizmet etmekle yükümlü olduğunuz kurumun hukukunu korumak zorundasınız. Eğer bu dengeyi sağlayamıyorsanız, o zaman iki görevden birini tercih edeceksiniz. Bizim beklentimiz budur. Yani bir siyasi partinin il başkanı olmak, kişiyi kendi kurumuna karşı bu neviden ağır ithamlar ve eleştiriler yapma hakkı vermez ve hukuki sorumluluğunu da ortadan kaldırmaz. Konu tarafımdan bu şekilde değerlendirilmektedir. Ve inşallah buna göre neticelenecektir.”

ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM
“Bu meselenin üstelik de bize sorulmadan bazı milletvekillerimiz tarafından tasvip edilmediği şeklinde açıklamalarla gündeme gelmesini de doğrusu üzülerek takip ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben ilimizin tüm milletvekilleri ile çok sağlıklı bir iletişim içerisindeyim. Böyle bir hadisede böyle bir sahiplenme ve açıklama yapmadan önce Büyükşehir Belediye Başkanının aranarak en azından bu konu ile ilgili söyleyeceklerinin dinlenmesi, ondan sonra tabii ki arzu edildiği şekilde isteyenin istediği açıklamayı yapmasının daha doğru ve hakkaniyete uygun olduğu kanaatindeyim. Bunu da belirtmek isterim.”

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Meclis gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 2 ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 7 madde olmak üzere toplam 9 madde müzakere edildi. Toplantı, Meclis üyelerinin oylarına sunulan gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İMAMOĞLU NEREYE KOŞUYOR ?

İMAMOĞLU NEREYE KOŞUYOR ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil