Ana Sayfa Gündem, Politika 18 Ocak 2021

Allah yolundaysan koş. Koşmak zor geliyorsa hızlıca yürü, o da zor geliyorsa sadece yürü. Olmuyorsa sürün, fakat asla geri dönme!

Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sırasında konuşmak isteyen EPDK İkinci Başkanı Zekeriya Gökşenli’yi “O mikrofonu milletvekilimize ver. Böylesi daha isabetli olur” diyerek uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldığı Manisa Enerji ve Tabii Kaynaklar Projeleri Toplu Açılış Töreni‘nde konuştu.

“O MİKROFONU MİLLETVEKİLİMİZE VER”

Erdoğan’ın konuşması sonrası açılışa geçildi. Bu esnada mikrofonu alan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu İkinci Başkanı Zekeriya Gökşenli konuşmak istedi. Bu esnada Gökşenli’ye müdahale eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O mikrofonu milletvekilimize ver. Böylesi daha isabetli olur” dedi. Erdoğan’ın uyarısında sonra Gökşenli de mikrofonu milletvekiline verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantı ile katıldığı açılış konuşmasında 

Toplam bedeli 1,37 milyar dolara ulaşan dört enerji tesisinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlarken , termik ve jeotermal enerji alanındaki bu yatırımların, Türkiye’nin enerji arzına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Bugün Soma ve Kırkağaç ilçelerinin doğal gaza kavuşacağını, vatandaşların doğal gazın konforundan, temizliğinden ve rahatlığından yararlanabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki doğal gaz kullanımına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bunun için toplam 29,5 milyon lira yatırım yaparak, 45,2 kilometre uzunluğunda doğal gaz hattı döşedik. Göreve geldiğimizden bu yana, Türkiye genelinde doğal gaz dağıtımına yapılan yatırım toplamda 27 milyar lirayı buldu. Bizden önce sadece beş büyükşehrimizde doğal gaz varken, biz bu imkânı 81 şehrimizin tamamına yaygınlaştırdık. 2020 sonu itibariyle, 153 bin kilometre dağıtım şebekesi uzunluğuna ulaşarak, 589 yerleşim yerine doğal gaz arzı sağladık. Bugün 54,5 milyon vatandaşımız doğal gazın konforundan yararlanıyor. Doğal gazın ulaştığı toplam nüfusumuz ise yaklaşık 68 milyondur. Tüm dünyada kamu yatırımlarının durma noktasına geldiği 2020de de doğal gaz yatırımlarımıza ara vermedik. Salgına rağmen 39 ilçe ve beldemizi doğal gaza kavuşturduk. İnşallah 2021de de doğal gaz yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Enerji yatırımlarımızla beraber doğal gazın da ecdat yadigârı Manisaya hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmam Şafi Hazretlerine atfedilen “Allah yolundaysan koş. Koşmak zor geliyorsa hızlıca yürü, o da zor geliyorsa sadece yürü. Olmuyorsa sürün, fakat asla geri dönme!” sözünü dile getirerek, “Bizler de Hakk’ın ve halkın rızası için çıktığımız bu kutlu yolda, önümüze çıkan engellere, yolda karşılaştığımız zorluklara aldırmadan, hamdolsun tam 18 yıldır kararlılıkla yürüyoruz. Ülkemizi hedefleri ve hayalleriyle kucaklaştırmak için gece gündüz demeden koşuyor, koşturuyor, ter döküyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

15 KASIM’DA NELER OLMUŞ

15 KASIM’DA NELER OLMUŞ

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil